Το σύμφωνο συμβίωσης δεν σχετίζεται με την υιοθεσία παιδιών

20.12.2015

Εξ αρχής ήταν σαφές ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχει σχέση με την υιοθεσία παιδιών ξεκαθάρισε ο υπουργός της Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, προαναγγέλλοντας ωστόσο διευκρινίσεις επί του νομοσχεδίου.

«Η συζήτηση που προηγήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ανέδειξε κάποια ενδιαφέροντα θέματα και πραγματικά σε ορισμένα σημεία έχω σκοπό να κάνω κάποιες παρεμβάσεις ώστε να διευκρινιστούν αυτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις κατά την εκτίμησή μου δεν πρόκειται για διορθώσεις, πρόκειται απλώς για διευκρινίσεις. Στο σύμφωνο συμβίωσης για παράδειγμα, εξαρχής ήταν σαφές ότι δεν έχει σχέση με την υιοθεσία. Αλλά επειδή υπήρξαν κάποιες αμφισβητήσεις γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι κατά τη γνώμη μου δεν ήταν δικαιολογημένες, μπορούμε να κάνουμε μια αναδιατύπωση στην οποία να φαίνεται ότι δεν ρυθμίζει σχέσεις τεκνοθεσίας», είπε, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι το σύμφωνο ρυθμίζει μόνο τις σχέσεις των μερών και υπογράμμισε ότι δεν προβλέπεται αυτή τη στιγμή γάμος ομοφύλων. Όπως είπε το γεγονός ότι το σύμφωνο συμβίωσης καταχωρείται  στο ληξιαρχείο, «δεν σημαίνει ότι υπάρχει θρησκευτικός τύπος».

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πάντως  ότι στο μέλλον θα λειτουργήσει επιτροπή που θα εξετάσει το οικογενειακό δίκαιο στο σύνολό του αλλά και το ενδεχόμενο της εισαγωγής του θεσμού της τεκνοθεσίας και στο σύμφωνο συμβίωσης.