Το τελευταίο αντίο στον φίλο Στρατή Λουπάτατζη

Σαν κεραυνός έπεσε στη γειτονιά μας το μαντάτο… Ο Στρατής, ο δικός μας Στρατής, έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό…

Ποιες λέξεις να χωρέσουν τον πόνο, τη θλίψη, την άρνηση για τον πρόωρο χαμό σου…

Έφυγες αγέρωχος, περήφανος, μαχητής, όπως ήσουν σε όλη σου τη ζωή. Αφήνεις πίσω σου βαριά παρακαταθήκη αλτρουισμού, αγωνιστικότητας, ευαισθησίας και καλοσύνης.

Ποια λόγια να σε συντροφεύσουν στο στερνό σου ταξίδι, φίλε Στρατή; Όλοι όσοι σε γνωρίσαμε, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, θα σε θυμόμαστε πάντα για την ανιδιοτέλεια, την τιμιότητα, το ήθος, το αίσθημα δικαιοσύνης και την αλληλεγγύη σου.

Μόνο εκτίμηση και σεβασμό θα μπορούσε κάποιος να θρέφει για το πρόσωπο σου. Εκτίμηση για τον τίμιο αγώνα σου και σεβασμό για την καθαρότητα της ψυχής σου. Με το χαμόγελο πάντα, ακόμα και στα δύσκολα, έστελνες μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης. Για ένα κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο, πιο όμορφο.

Θα σε θυμόμαστε πάντα σαν ένα ρομαντικό επαναστάτη που κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο γύρω του, με την παρουσία του, με το χαμόγελο, την ευγένεια και την πίστη του στον άνθρωπο.

Ελπίζω εκεί που πας, φίλε Στρατή, να βρεις τον κόσμο που λαχταρούσες. Το δικό σου Παράδεισο που πάντα ονειρευόσουν, ασυμβίβαστος με τη μικρότητα του μάταιου τούτου κόσμου…

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου Αγγελικούλα, στα υπέροχα παιδιά σου, στην οικογένεια και στους φίλους σου, που η αγάπη σου θα τους συντροφεύει για πάντα.

Θα κλείσω με εκείνα τα λόγια που ανάρτησες λίγες μέρες πριν, σαν να προφήτεψες το γρήγορο φευγιό σου… Μαζί με ένα μεγάλο χειροκρότημα από όλους όσους σε αγαπήσαμε για αυτό ακριβώς που ήσουν.

“Η ζωή είναι μια παράσταση χωρίς πρόβα.

Γι΄ αυτό αυτοσχεδίασε. Χόρεψε, τραγούδα, αγάπα, γέλα, κλάψε.

Ζήσε έντονα πριν πέσει η αυλαία και τελειώσει η παράσταση χωρίς χειροκρότημα.” Charlie Chaplin

 Ο Στρατής Λουπάτατζης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων, έφυγε απρόσμενα από τη ζωή την Κυριακή 27 Ιουνίου κατά την τελετή αποφοίτησης της ΣΤ΄ Τάξης.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστή την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Νέα Παλάτια Ωρωπού.