Το Φιλοζωικό Σωματείο Ωρωπού έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στέλνοντας μήνυμα αγάπης για τα αδέσποτα

21.2.2016

Η ποιότητα του πολιτισμού ενός λαού, μιας χώρας και μιας ολόκληρης εποχής, φαίνεται από το σεβασμό και την αγάπη του ανθρώπου απέναντι σε όλα τα όντα. Η αντίληψη ότι ο άνθρωπος είναι υπεράνω όλων, η οποία τον οδήγησε στο να γίνει το μεγαλύτερο θηρίο έναντι των υπόλοιπων όντων και του περιβάλλοντος, δεν ισχύει.  Δεν παύει όμως, ο άνθρωπος, να είναι το ανώτερο είδος στη φύση γιατί έχει το χάρισμα του Λόγου, της ορθής σκέψης και για αυτό καλείται να υπερασπιστεί τόσο τη φύση όσο και τα ανυπεράσπιστα ζώα, ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να επιβιώσει.

Με αυτό το σκεπτικό οργανώθηκαν πολλές φιλοζωικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που και στον Ωρωπό υπάρχει το Φιλοζωικό Σωματείο Ωρωπού, ευτυχώς ιδιαίτερα ενεργό και ευαισθητοποιημένο χάρη στην ευσυνείδητη Πρόεδρο του κ. Μαίρη Μαυρή και τα μέλη του, που όλοι μαζί φροντίζουν για τα αδέσποτα της περιοχής μας. Η κίνηση αυτή του Φιλοζωικού Σωματείου για το Δήμο Ωρωπού έχει να κάνει μεν με τη φιλοζωία αυτού καθεαυτού αλλά βασική είναι και η αναβάθμιση της περιοχής, καθώς η φιλοζωία επεκτείνεται σε ηθικό, πολιτισμικό και κοινωνικό πρότυπο.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Ωρωπού έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα του, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Ν. Παλατίων στις 19.00μ.μ. παρέα με όλους τους φιλόζωους που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας με τα αδέσποτα και ταλαιπωρημένα ζωάκια.

Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού κ. Μαίρη Μαυρή απύθυνε τον χαιρετισμό και τις ευχές της σε όλους όσους παρευρέθηκαν και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της φιλοζωίας ως ενδεικτικό πολιτισμού. Επισήμανε το έργο του Φιλοζωικού Σωματείου που συνεχίζεται με προστασία, περιθάλψεις και  στειρώσεις σε κάθε ανήμπορο ζωάκι που έχει ανάγκη. Εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο και σε όσους βοηθούν το έργο του Σωματείου, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η αγάπη για τα ζώα που είναι θέμα ανθρωπιάς και να σταματήσουν οι στυγνές δολοφονίες των αδέσποτων με φόλες που αντανακλούν την βαναυσότητα της ανθρώπινης υπόστασης.

Η κ. Μαίρη Μαυρή μίλησε στην «Άποψη τώρα» σχετικά με την προσπάθεια περίθαλψης και προστασίας των αδέσποτων ζώων του Ωρωπού επισημαίνοντας πως μεγάλη και καθοριστική είναι η βοήθεια και υποστήριξη του Σωματείου από τον κ. Στέλιο Σαμαρά αρμόδιο του Δήμου, ο οποίος παρίστατο στην κοπή της βασιλόπιτας με την σύζυγο του Αμαλία Σαμαρά. Από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον αγώνα των φιλόζωων και συνεχίζει να προσφέρει έμπρακτα με κάθε τρόπο τη στήριξη και τη συμπαράσταση του.

Επίσης πρόσθεσε ότι ο Δήμος, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Ωρωπού, ξεκινά το πρόγραμμα στειρώσεων του 2015, ενώ δεσμεύτηκε να ενταχθεί και στο πρόγραμμα του 2016, δίνοντας έτσι μια μεγάλη βοήθεια στο πρόβλημα των στειρώσεων που είναι αναγκαίο.

 Η Ελλάδα είναι από τα ελάχιστα κράτη που όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα το πρόβλημα με τα αδέσποτα, αλλά καταφέρεται και εναντίον των ζώων καθώς τα φιλοζωικά συναισθήματα είναι ελλιπή εξ αιτίας και της κακής παιδείας. Η εγκατάλειψη των κουταβιών, η κακοποίηση και η δολοφονία των ζώων, ξεπερνούν κάθε όριο απανθρωπιάς και ασυνειδησίας.

Όπως τονίζει η κ. Μαυρή είναι επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθούν ειδικά μαθήματα στο χώρο της εκπαίδευσης ακόμα και από την προσχολική ηλικία, έτσι ώστε η νέα γενιά να αναπτύξει φιλοζωικά συναισθήματα, μεγαλώνοντας με διαφορετική νοοτροπία, νέο τρόπο σκέψης και αγάπη για τα ζώα, χτίζοντας έτσι ένα καινούριο πολιτισμικό υπόβαθρο στη χώρα μας χωρίς ταλαιπωρημένα και κακοποιημένα αδέσποτα στους δρόμους.

Σοφία Μπασκάκη