Το Χαλκούτσι αλλάζει! Σημαντικά έργα από τα Πηγαδάκια μέχρι το Γήπεδο

Αλλάζει όψη το Χαλκούτσι και μαζί ο Ωρωπός. Στο τελικό στάδιο της ασφαλτόστρωσης  βρίσκεται το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο Χαλκούτσι, από τα Πηγαδάκια μέχρι το Γήπεδο, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του νέου αγωγού και έχουν γίνει οι συνδέσεις, ενώ τώρα το έργο βρίσκεται στη φάση της τοποθέτησης του νέου ασφαλτοτάπητα.

Ένας δρόμος καρμανιόλα που θύμισε τριτοκοσμική χώρα, αυτός της Λεωφόρου Χαλκουτσίου-Δηλεσίου, επιτέλους αποκαθίσταται. Γίνεται ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος δίνοντας πνοή και ζωντάνια στο Χαλκούτσι και σε όλη την περιοχή. Ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη και διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς είναι ένα έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα και θα κάνει ασφαλή τη διέλευση των οχημάτων.

Μαζί  με τα έργα αποκατάστασης του πεσμένου δρόμου, στην περιοχή των Εφέδρων Αξιωματικών, που θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, το Χαλκούτσι θα αναβαθμιστεί. Ταυτόχρονα θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο είχε καταντήσει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, με μελέτες εκατομμυρίων να έχουν πάει στο καλάθι των αχρήστων και τους οδηγούς να κάνουν τον σταυρό τους μη και βρεθούν στον γκρεμό και στη θάλασσα.

Το έργο το πιστώνεται η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γιασημάκη η οποία, σε χρόνο ρεκόρ, το ολοκληρώνει και δίνει μια άλλη εικόνα στο Χαλκούτσι ενισχύοντας και την επιχειρηματικότητα και την ασφάλεια της περιοχής.

Ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού Ανδρέας Γαζβινιάν μιλώντας στην «Άποψη τώρα» δήλωσε «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα όλων των εποχών για το Χαλκούτσι. Επιλύουμε δύο   σημαντικά  προβλήματα. Πρώτον,  τις συνεχείς βλάβες στην ύδρευση με την τοποθέτηση νέου αγωγού. Δεύτερον με την τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα, ώστε να είναι η Λεωφόρος Χαλκουτσίου Δηλεσίου ένας σύγχρονος ασφαλής αυτοκινητόδρομος».