Το 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά

Πλημμύρισε  ήχους από το παρελθόν, το προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού, το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουνίου,  με την μουσικοχορευτική παράσταση «Κάθε φορά που ανοίγεις δρόμο στη ζωή…», με την οποία οι μαθητές αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά και την Γ΄ Γυμνασίου.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου, κ. Σπύρος Σιαμπλής, απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια οι μαθητές απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα για την εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση που ετοίμασαν.

Ήχοι ξεχασμένοι, στίχοι ανεξίτηλα χαραγμένοι στη μνήμη των παλαιότερων, αναμνήσεις χρόνων παιδικών  που χάθηκαν στο διάβα του χρόνου, μας ταξίδεψαν σε μια ρετρό διαδρομή του καλού ελληνικού τραγουδιού, από παιδιά που δεν  έζησαν αυτές τις εποχές, αλλά τις απέδωσαν με τρόπο μαγικό, νοσταλγικό, απόλυτα ζωντανό.

Τραγούδια από την Σμύρνη και την Πόλη, την προσφυγιά, τον Τσιτσάνη και τη Συννεφιασμένη Κυριακή, το Μεταπολεμικό λαϊκό τραγούδι μέχρι τους γίγαντες της μουσικής Χατζηδάκι, Θεοδωράκη και Ξαρχάκο, πλημμύρισαν το χώρο κι άφησαν άφωνους μικρούς και μεγάλους.

Τα παιδιά άγγιξαν την εκφραστική τελειότητα και απέδωσαν μοναδικά ιστορικά κομμάτια που άφησαν το στίγμα τους στην μεγάλη πορεία του ελληνικού τραγουδιού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης αλλά και στους καθηγητές που εμπνεύστηκαν ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα έχοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Η υπέροχη μαθητική γιορτή ολοκληρώθηκε με την Τελετή Αποφοίτησης, κατά την οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο κ.  Πολίτης Αναστάσιος, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.