Το 1ο Athens Burger Fest ολοκληρώθηκε με επιτυχία

9.5.2016

Μια μεγάλη τριήμερη γιορτή γεύσης με τα καλύτερα Μπέργκερ της πόλης διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Γκάζι, στο χώρο του Παλιού Αµαξοστασίου του ΟΣΥ, από τις 6 έως τις 8 Μαΐου. Το Athens Burger Fest είναι το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στο Burger.

Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος 4.000 τμ. φιλοξένησε την γευστική αγορά, εκεί όπου το κάθε Burger House, είχε σχεδιάσει αποκλειστικά για αυτό το τριήμερο, το δικό του μενού και τιμοκατάλογο με έκπτωση  20-50% σε σχέση με τις τιμές στα καταστήματα.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να γευθούν από mini-burgers μέχρι πληθωρικές ζουμερές μερίδες και από το παραδοσιακό καλοψημένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι με τραγανές πατάτες, μέχρι ευφάνταστους συνδυασμούς, ενώ υπήρχαν και περίπτερα ποτών, για να συνοδέψουν το φαγητό τους.

Οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε ειδικό χώρο για παιδιά, ενώ όλοι απόλαυσαν τους υπαίθριους χώρους αναψυχής, τη μουσική σκηνή και dj set απο ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Η ιστορία του πρώτου Μπέργκερ

Η ιστορία του πρώτου Hamburger χάνεται στα βάθη των αιώνων! Ενώ υπάρχουν διάφορες αναφορές σε παρασκευές που μοιάζουν με το σημερινό αμφίψωμο burger, η πρώτη μάλλον είναι αυτή των ορδών του Τζένγκινς Χαν. Οι στρατιώτες της τρομερής Μογγολικής αυτοκρατορίας ίππευαν ασταμάτητα κατά τη διάρκεια των εκστρατειών. Έτσι χρησιμοποιούσαν κομμάτια ωμού κρέατος που τα τοποθετούσαν κάτω από τις σέλες των αλόγων για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα έτρωγαν ανάμεσα σε κομμάτια ψωμί, κάτι που μοιάζει με μια (πολύ) πρωτόγονη εκδοχή ενός Hamburger

Το πρώτο Μπέργκερ
O θρύλος θέλει το πρώτο hamburger να κατασκευάστηκε κατά λάθος το 1885. Δύο αδέρφια από το Akron του Ohio, που παραβρίσκονται στην ετήσια αγροτική έκθεση στο Hamburg της Νέας Υόρκης, ξεμένουν από χοιρινό για τα σάντουιτς τους. Βρίσκουν όμως μοσχαρίσιο κιμά και αποφασίζουν έτσι να κατασκευάσουν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αμερικάνικα πιάτα, το πρώτο hamburger!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΕΡΓΚΕΡ