Τράπεζα Αίματος Οινοφύτων-ΔΗ.Κ.Ε.Τ.: Αιμοδοσία το Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Έχοντας επίγνωση των σημαντικών ελλείψεων σε αποθέματα αίματος στην χώρα μας, με αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, δύο μεγάλες τράπεζες αίματος στον Δήμο Τανάγρας ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση της αιμοδοτικής πράξης.

Η διαχείριση της τράπεζας αίματος θα είναι αρμοδιότητα του τμήματος κοινωνικής προστασίας – παιδείας – πολιτισμού του Δήμου Τανάγρας (σχετική η υπ’αριθμ.45/2021 Απόφαση Προέδρου) στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ΔΗ.Κ.Ε.Τ. και του τμήματος, με την επικουρία της κ. Ντίνας Κατσέλη, ιδρύτριας και υπεύθυνης της τράπεζας αίματος Οινοφύτων.

Η Τράπεζα Αίματος της ΔΗ.Κ.Ε.Τ αν και προσφάτως ιδρυθείσα (Απρίλιος 2020) έχει καλύψει τις ανάγκες για αίμα σε σχεδόν 200 συνδημότες μας, καθώς επίσης σπουδαίο είναι και το έργο της Τράπεζας Αίματος Οινοφύτων, η οποία τα τελευταία 27 χρόνια έχει καλύψει ανάγκες χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Στοχεύοντας στον μέγιστο αριθμό φιλοξενίας εθελοντών αιμοδοτών και προσπαθώντας να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο εύρεσης αίματος, οι εθελοντικές αιμοδοσίες θα πραγματοποιούνται κάθε 6 μήνες στο μεγαλύτερο χώρο του Δήμου μας, το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Σχηματαρίου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και με την πρώτη αιμοδοσία να λαμβάνει χώρα το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, από 9:00 έως 13:30.

H εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας και πέρα από την σημαντική κοινωνική της διάσταση, οφελεί σημαντικά και την υγεία του ίδιου του αιμοδότη.

Η ανάγκη σε αίμα αφορά εμάς τους ίδιους αλλά και τους οικείους μας, γι’ αυτό και η στήριξη του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς τα αποθέματα μειώνονται, κρίνεται απαραίτητη.

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να μην κινδυνεύσει κανένας συνάνθρωπός μας.