Τρία Ταμεία κύριας ασφάλισης

1.11.2015

Τρία Ταμεία κύριας ασφάλισης -το ΙΚΑ για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, ο ΟΓΑ για τους αγρότες και το ΝΑΤ για τους ναυτικούς- προβλέπει το τελικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Αυτό αποκαλύπτει στην «Ημερησία» ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι θα ισχύουν ενιαίοι, για όλους, κανόνες τόσο για τις παροχές – συντάξεις όσο και για τις εισφορές οι οποίες, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, θα είναι ανάλογες με το πραγματικό (φορολογούμενο) εισόδημα.

“Δεν έχουμε καταλήξει σε τίποτα άλλο σε σχέση με τις επικουρικές παρά στο ότι θέλουμε να τις προστατεύσουμε, είτε αυτοτελώς είτε ως τμήμα του συνολικού συνταξιοδοτικού εισοδήματος. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι το μνημόνιο μάς απαγορεύει να ενισχύσουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων. Συνεπώς, αν δεν βρούμε τρόπους να αυξήσουμε τα έσοδά τους με άλλους πρόσθετους πόρους, οι επικουρικές συντάξεις αναγκαστικά θα μειωθούν πολύ, κάτι που θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε”, είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Ημερησία για τις επικουρικές.

Πηγή: Enikos.gr