Τρίκαλα: Μετέφεραν τον νεκρό γιο του στις φυλακές για να τον αποχαιρετήσει

Συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στις Φυλακές Τρικάλων, με μια νεκροφόρα να περνά την πύλη…

Ο άνθρωπος που έφυγε από τη ζωή είναι ένας Βούλγαρος, 31 ετών, ο οποίος ήταν κρατούμενος των Φυλάκων Λάρισας. Έπεσε νεκρός την προηγούμενη Παρασκευή, από τα χέρια ενός 23χρονου συγκρατούμενού του, που φέρεται να του επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Ο πατέρας του νεκρού, είναι και εκείνος κρατούμενος. Αυτός, στις Φυλακές της Μπαλκούρας. Ζήτησε λοιπόν άδεια για να μπορεσει να αποχαιρετήσει το παιδί του.

Αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, στο πλαίσιο της προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, αλλά κυρίως κατανοώντας τον ανθρώπινο πόνο και τη θλίψη, δόθηκε η απαιτούμενη.

Έτσι σήμερα το μεσημέρι η σορός του 31ετών παιδιού του, μεταφέρθηκε με νεκροφόρα από την Κομοτηνή στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Ο πατέρας μπόρεσε να ασπαστεί και να αποχαιρετήσει το παιδί του, πριν η σορός αναχωρήσει για την πατρίδα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν, στις Φυλακές Τρικάλων έχει τελεστεί γάμος, βάπτιση κρατουμένου αλλά και βάπτιση παιδιού κρατουμένου. Κάτι τέτοιο όμως, φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που συνέβη…

Πηγή: tv10