Τρίκαλα: Πήγε να κάνει το καλό και βρέθηκε κατηγορούμενος! Απίστευτη περιπέτεια

Δικαιώθηκε δικαστικά μετά από απίστευτη ταλαιπωρία ο Βολιώτης που είχε συλληφθεί στα Τρίκαλα από αστυνομικούς που εδρεύουν στο «Δέλτα» Καλαμπάκας. Ο κατηγορούμενος απειλούνταν με 20ετή φυλάκιση και πρόστιμο από 20.000- 60.000 ευρώ κατηγορούμενος για μεταφορά και διακίνηση μεταναστών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η περιπέτειά του, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 όταν κινούμενος από Ηγουμενίτσα προς Βόλο, σταμάτησε σε βενζινάδικο-café και εκεί ζευγάρι Αλβανών που δήλωσαν αρραβωνιασμένοι, βλέποντας τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, ζήτησαν να τους μεταφέρει στον Βόλο και του έδειξαν και τα διαβατήριά τους προκειμένου να τον πείσουν ότι δεν ήταν παράνομοι μετανάστες.

Όμως στο «Δέλτα» Καλαμπάκας, οι Αστυνομικοί στα διαβατήρια, είδαν αυτό που δεν πρόσεξε ο κατηγορούμενος, ότι δεν είχαν σφραγίδα εισόδου στην Ελλάδα και βγήκαν οι… χειροπέδες. Από τον κατηγορούμενο που αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη, απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, του επιβλήθηκε η ανά 15ημέρου παρουσία του σε Αστυνομικό Τμήμα και του κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Έμεινε…ταπί αφού του κατασχέθηκαν και τα χρήματα που είχε πάνω του και ταυτόχρονα του δημιουργήθηκε και σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με την απειλή διαζυγίου, χώρια ότι αντιμετώπιζε κακούργημα στην δίκη που ορίστηκε.

Η εκδίκαση και η δικαίωση

Μετά από αναβολές, υπήρξε η εκδίκαση της υπόθεσης όπου η έδρα πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι διακινητής μεταναστών και τον αθώωσε. Όταν όμως αναζήτησε την επιστροφή του κατασχεμένου αυτοκινήτου, (Audi A4) αυτό ήδη είχε βγει στο «σφυρί» για 5.000 ευρώ και βάση την τιμή της πώλησης δικαιούται μετά τις κρατήσεις περίπου 4.000 ευρώ…

Άγνωστο πότε θα του επιστραφούν τα χρήματα που του κατασχέθηκαν και αν μετά την αθώωση του λύθηκε και το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπισε.

«Αν θέλουμε να δούμε αν κάποιος δεν είναι παράνομος μετανάστης , να ζητάμε επίδειξη της άδειας παραμονής του», τονίζει ο Δικηγόρος Απόστολος Τσαντίλας που ήταν η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Βολιώτη.

trikalanews.gr, taxydromos.gr