Τρίμηνη παράταση στο αγγελιόσημο

8.5.2016

Ντρίπλα στον εαυτό του έκανε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος με στόχο να εξευμενίσει τους εκπροσώπους του Τύπου.

Με νομοθετική ρύθμιση την οποία κατέθεσε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναβάλλεται μέχρι την 1 Αυγούστου θα παραμείνει σε ισχύ το αγγελιόσημο. Με τον τρόπο αυτό δίνεται παράταση στο «έγκλημα» για τρεις μήνες.

«Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για το αγγελιόσημο. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από 1 Αυγούστου» είπε ο κ. Κατρούγκαλος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού πολυνομοσχεδίου. Επισήμανε, μάλιστα, ότι το αγγελιόσημο δεν μπορεί να παραμείνει περισσότερο σε ισχύ καθώς η κατάργησή του αποτελεί «διαχρονική μνημονιακή δέσμευση».

Ο υπουργός Εργασίας, με άλλη ρύθμιση, καθόρισε μεταβατική περίοδο μέχρι την 1 Ιουλίου για την έναρξη ισχύος τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που αφορούν τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Εξήγησε, ότι η εν λόγω παράταση δίνεται ενόψει της εφαρμογής νέου μισθολογίου στους ένστολους.

Επίσης ανακοίνωσε ότι γίνεται δεκτό το «δίκαιο αίτημα» των σωμάτων ασφαλείας η σύνταξη λόγω θανάτου να χορηγείται με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τη σύνταξη λόγω ανικανότητας.