Τραγική η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ωρωπού

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουνίου 2015 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού κάτω από συνθήκες απαράδεκτες και συμπεριφορές προκλητικότατες έως και αισχρές από πλευράς της Δημοτικής Αρχής.

 

 

Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνο Δέδε ο οποίος αντέδρασε σε ερώτημα του κ. Μιχάλη Χασιώτη, επικεφαλή της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού», αποκαλώντας τον “κομμουνιστάκι” και φωνάζοντας του “με τον Περισσό καμία κουβέντα δεν θέλω”. Η έλλειψη σεβασμού  και επιχειρημάτων οδήγησε τον κ. Δέδε σε απαράδεκτους, για την θέση του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρισμούς.

 

 

Ανεξάρτητα με τα πολιτικά πιστεύω του καθενός όλοι πρέπει να δείχνουν σεβασμό μεταξύ τους και να ξέρουν να κρατούν τη θέση τους μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αποφεύγοντας σχόλια που προσβάλουν τους συναδέλφους τους, τις ιδεολογίες πολλών πολιτών και ένα Ιστορικό Κόμμα της Ελληνικής Βουλής με μακρόχρονη πορεία.  Οι τραμπουκισμοί και οι συμπεριφορές του πεζοδρομίου να παραμένουν στα πεζοδρόμια.

 

 

Μετά την αποχώρηση του κυρίου Μιχάλη Χασιώτη από το Δ.Σ. δεν έλειψαν τα κρυφογελάκια και τα ειρωνικά σχόλια από τα έδρανα της συμπολίτευσης, κάτι που συνηθίζουν προς το πρόσωπο και την παράταξη που εκπροσωπεί ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος.

 

 

Εκτός εαυτού βγήκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης με την αντιπολιτευτική τακτική του κ. Νώντα Δημητρίου, επικεφαλή της παράταξης «Ενεργός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες», προβαίνοντας σε άκομψους χαρακτηρισμούς και φωνές που οδήγησαν στην ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

 

 

Ο κ. Γιώργος Γιασημάκης, επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πολιτεία», με τις εύστοχες ερωτήσεις και τοποθετήσεις του δεν κατάφερε να προκαλέσει τις άσχημες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής κρατώντας το κλίμα σε ήπιους τόνους.

 

 

Φαίνεται τελικά πως η Δημοτική Αρχή έχει εμπάθεια με συγκεκριμένους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι διαταράσσουν την ησυχία της μοναρχίας της. Θα πρέπει να μάθει όμως να συγκρατεί την απέχθεια της γιατί θα τους υποστεί για τέσσερα ακόμα χρόνια συνειδητοποιώντας ότι δεν την εξέλεξε το 100% των δημοτών, οπότε οφείλει να σέβεται και τις υπόλοιπες επιλογές του κόσμου.