Τραγωδία στο Αιγαίο: Ναυάγιο ανοιχτά της Χίου. Τουλάχιστον 4 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Ναυάγιο σημειώθηκε πριν από λίγο ανοιχτά της Χίου. Τουλάχιστον 4 νεκροί και περισσότεροι από 30 αγνοούμενοι είναι ο πρώτος απολογισμός πολύνεκρου ναυαγίου, το πρωί της Τετάρτης,  ανοιχτά της Χίου.

Πλοιάριο που μετέφερε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησε να διασχίσει την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σμύρνης και της Χίου, όμως στην διαδρομή κι ενώ βρισκόταν ανοιχτά του ελληνικού νησιού – σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων – βούλιαξε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στην περιοχή έσπευσαν πλοιάρια της τουρκικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα σκάφη προκειμένου να συνδράμουν τους ναυαγούς και να πάρουν μέρος στις έρευνες για τους αγνοούμενους.

Όπως μεταδίδει το politischios.gr, στην στη λέμβο επέβαιναν 35 άτομα τα οποία είχαν προορισμό τη Χίο. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η λέμβος ανατράπηκε με αποτέλεσμα όσοι επέβαιναν να βρεθούν στη θάλασσα.

Από το ναυάγιο κατάφερε να διασωθεί μία Ιρακινή πρόσφυγας που ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες εντόπισαν 2 νεκρούς στη θάλασσα και άλλους 2 νεκρούς στη στεριά, στην παραλία Kuyucak της περιοχής.

Από το ναυάγιο κατάφερε να διασωθεί μία Ιρακινή πρόσφυγας που ειδοποίησε τις Αρχές, οι οποίες εντόπισαν 2 νεκρούς στη θάλασσα και άλλους 2 νεκρούς στη στεριά, καθώς το νερό τους είχε βγάλει στην ακροθαλασσιά.

Οι έρευνες για τους 30 αγνοούμενους συνεχίζονται με τη συμμετοχή 1 τουρκικής κορβέτας, ενώ από πλευράς της τουρκικής ακτοφυλακής παίρνουν μέρος 2 σκάφη, 1 ελικόπτερο και 1 αεροπλάνο.