Τρανταχτά ονόματα στις λίστες

11.1.2016

Ραγδαίες εξελίξεις στις υποθέσεις με τις λίστες Μπόγιαρνς και Λαγκάρντ. Από το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, αναμένεται να κληθούν τα πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί ότι διατηρούσαν λογαριασμούς πολλών εκατομμυρίων στην Ελβετία .

Αυτή τη φορά, η αξιοποίηση των λιστών που είχαν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές προχώρησε με γοργούς ρυθμούς, χωρίς το εμπόδιο των πολιτικών παρεμβάσεων, ενώ η κυβέρνηση ολοκληρώνει το νομοσχέδιο που θα δίνει κίνητρα για όσους επιλέξουν την αυτοκαταγγελία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρώτα πρόσωπα που θα περάσουν την πόρτα των εισαγγελέων είναι επιφανείς οικονομικοί παράγοντες της χώρας και σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, και δυο πρόσωπα με συγγένεια πρώτου βαθμού, αλλά και επικεφαλής οργανισμού της προηγούμενης διοίκησης που το συγκεκριμένο διάστημα υπήρξε και «εκπρόσωπος» της UBS στη χώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, άλλωστε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίστηκαν, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητα, τα «ντου» των αρχών στα σπίτια συγκεκριμένων προσώπων, προκειμένου να εξακριβωθούν συγκεκριμένα στοιχεία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιαρνς το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα, προκειμένου να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.