Τρεις συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη και βαρύς οπλισμός δείχνουν Τζιχάντ

14.2.2016

Τρεις συλλήψεις και ο εντοπισμός δύο αυτοκινήτων με βαρύ οπλισμό στην Αλεξανδρούπολη και προορισμό τη Συρία έχουν αναστατώσει την αστυνομία καθώς δεν αποκλείεται τα άτομα αυτά να έχουν σχέση με την Τζιχάντ.

Στην πρώτη υπόθεση, όπως μετέδωσε το Mega επικαλούμενο πηγές της ιστοσελίδας alexpoli.gr, εμπλέκονται δύο άνδρες και ένα τροχόσπιτο. Το όχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν σταθμευμένο για 2-3 ημέρες στο χώρο του λιμανιού και οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς είχαν κινήσει υποψίες οι κινήσεις των δύο ατόμων που επισκέπτονταν το τροχόσπιτο, ενώ έμεναν σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για δύο Βρετανούς υπηκόους, Ιρακινής καταγωγής, 22 και 28 ετών. Μέσα σε αυτό το τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες και πολλά όπλα.

Παράλληλα όμως, βρέθηκε ένα ακόμη μεγάλο όχημα, έξω από την Αλεξανδρούπολη. Και σε αυτό εντοπίστηκαν όπλα και ακόμη περισσότερες σφαίρες, ενώ- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν φτάσει στην Ελλάδα από την Ευρώπη και είχαν προορισμό τη Συρία.