Τρεισήμισι χρόνια αγνοούσαν την ποσόστωση στο Λιμενικό Ταμείο Ωρωπού-Το ΥΠΕΣ ζήτησε δύο γυναίκες μέλη του Δ.Σ.

Το δράμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού δεν λέει να τελειώσει, μετά και την   εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Αποκεντρωμένη και εν συνεχεία προς τον Δήμο να αλλάξει η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς δεν υπήρχε η προβλεπόμενη ποσόστωση του 30% για τις γυναίκες. Αυτό γεννά σειρά ερωτημάτων για την τύχη των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και την εγκυρότητά τους.

Το θέμα, εν μέσω αντεγκλήσεων και διαξιφισμών μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Απριλίου, όπου τελικά ορίσθηκαν δύο γυναίκες νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του πολύπαθου ταμείου.

Ο Δήμαρχος  Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης τόνισε ότι «Η αλλαγή της σύνθεσης του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. είναι αναγκαία» και πρότεινε την αντικατάσταση των μελών κ. Θ. Καζαμία και Σπ. Δάβρη με δύο γυναίκες με τις αναπληρώτριές τους. Και υποστήριξε ότι ούτε η Αποκεντρωμένη το γνώριζε αυτό όταν ρωτήθηκε. Ενώ επεσήμανε ότι και την περίοδο του κ. Γαζβινιάν λειτουργούσε παράνομα και επί κ. Καμπιώτη.

Ο ειδικός αγορητής της Δημοτικής Παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» κ. Διονύσης Καμπιώτης τόνισε «Αυτά που συμβαίνουν στο Λιμενικό Ταμείο έχουν ξεπεράσει και μένα. Δεν ξέρω τι να πω. Σε αφίσα του δήμου παρουσιάζονται τα κάγκελα τα οποία η σημερινή Δημοτική Αρχή θεωρούσε παράνομα. Αυτά που ψηφίσατε σας γυρίζουν πίσω μετά τρεισήμισι χρόνια και λέγατε ότι νομιμοποιήσατε το Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. Ο νόμος από το 2007 είναι σαφής. Χρειάζεται ποσόστωση 30%. Άρα στα 6 μέλη χρειάζεται οι δύο να είναι γυναίκες βάση της ποσόστωσης. Δήμαρχε συγχαρητήρια δικαιώσατε τον Αϊνστάιν». Και αναφέρθηκε στην απόφαση 67/ 2012 του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία έχει ψηφίσει ο κ. Ρούσσης, αλλά, όπως ο ίδιος είπε, αυτός δεν την ψήφισε και δεν την εφάρμοσε. Ενώ επέκρινε το Δήμο ότι «ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 υπάρχει η διαπιστωτική πράξη, ούτε ένα ευρώ έργο δεν έχει γίνει στο Λιμενικό Ταμείο. Η Αποκεντρωμένη σας έχει στείλει οδηγίες πώς να λειτουργήσει το Λιμενικό Ταμείο και σεις συνεχίζετε να επιχειρείτε να παραπλανήσετε το Σώμα».

Ενώ ο ειδικός αγορητής της δημοτικής παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» κ. Ανδρέας Μπαλόκας τόνισε ότι «Ζητάτε να  σας δώσουμε ονόματα για την ποσόστωση σε ένα Νομικό Πρόσωπο. Έρχεστε δηλαδή τρεισήμισι χρόνια μετά να μας πείτε να βάλουμε δύο άτομα για να λειτουργήσει το Νομικό Πρόσωπο. Απλά δεν σας βγαίνει ο λογαριασμός. Και σας ρωτάω Τι γίνεται με τις αποφάσεις τα τρεισήμισι αυτά χρόνια; Ακυρώνονται; Τη ζημιά ποιος θα την πληρώσει; Κερδίσατε τις εκλογές με κορωνίδα ότι το Λιμενικό Ταμείο ήταν παράνομο επειδή δεν είχε διαπιστωτική πράξη.  Δεν έχετε το σθένος να παραδεχτείτε τα λάθη σας και να τα διορθώσετε».

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Γαζβινιάν ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς τον Δήμαρχο καθώς είπε: «Θα πρέπει να μάθετε από εμάς ότι δεν είστε Κοινοτάρχης αλλά Δήμαρχος.  Ντρέπομαι για την κακοψυχία και τη λάσπη που  μου ρίχνετε πίσω από την πλάτη μου, όταν ξέρετε ότι αγωνίστηκα για να γίνει το Λιμενικό Ταμείο νόμιμο. Κύριε Οικονομάκο λειτούργησες ένα παράνομο Λιμενικό Ταμείο. Ενώ  εσείς κ. Ρούσση κάνατε πολιτικά παιχνίδια  σε βάρος των επιχειρηματιών της χερσαίας ζώνης».

Ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και νυν Αντιδήμαρχος Ωρωπίων κ. Γιώργος Δάβρης με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο είπε «Εντάξει το Λιμενικό Ταμείο για δυόμιση χρόνια λειτούργησε παράνομα. Όταν εσείς κ.  Καμπιώτη λειτουργούσατε το Λιμενικό Ταμείο με εννέα μέλη ήταν κι αυτό παράνομο».

Αλλά και στις δευτερολογίες οι κόντρες συνεχίστηκαν με αμείωτο ενδιαφέρον, αν και έγινε παραδεκτό ότι επί εποχής κ. Γ. Δάβρη το Λιμενικό Ταμείο απέκτησε διαπιστωτική πράξη, κάτι που είχε ξεκινήσει από την εποχή του κ. Γαζβινιάν.