Τρεμπλ η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

21.11.2015

Το ευρωπαϊκό Σούπερ Κάπ κατέκτησε, χθες, η γυναικεία  ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κλείνοντας μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά. Είναι η δεύτερη ελληνική ομάδα που το κατορθώνει μετά τη Βουλιαγμένη.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού αφού κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας και Ευρώπης επικράτησαν 10-6 της ιταλικής Πάντοβα στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά

Η Αβραμίδου με πέντε γκολ και η Μπιανκόνι με τρία (τα δύο στη «δύσκολη» πρώτη περίοδο) ήταν οι κορυφαίες των «ερυθρολεύκων», που κράτησαν τη φιναλίστ του LEN Trophy «άσφαιρη» επί δύο οκτάλεπτα.

Οι πρωταθλήτριες Ιταλίας (μία ομάδα ελαφριά και γρήγορη, με πολύ καλό κολύμπι) προβλημάτισαν ως ένα σημείο τον Ολυμπιακό και προηγήθηκαν 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Όταν το συγκρότημα Χάρη Παυλίδη βελτίωσε τις επιστροφές του στην άμυνα και βρήκε λύσεις την επίθεση με καλή κυκλοφορία της μπάλας και σουτ από πλάγια, έφερε το ματς στα μετρα του και προηγήθηκε 5-3 στο ημίχρονο, παρότι είχε 0/3 στην παίκτρια παραπάνω σε αυτό το διάστημα.

Όταν βελτιώθηκαν και σε αυτό τον τομέα (2-2 στις αρχές της τρίτης περιόδου), οι «ερυθρόλευκες» ξέφυγαν 7-3 και «καθάρισαν» τη νίκη, μετατρέποντας το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.