Τριάντα σπίτια κάηκαν στις πυρκαγιές στον Κάλαμο-Αποφασίστηκαν τα μέτρα

Δέκα σπίτια κατέστρεψε ολοσχερώς και είκοσι μερικώς η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την περιοχή του Καλάμου και του Καπανδριτίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνολικά επλήγησαν τριάντα σπίτια αλλά η τελική εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, με βάση τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων.

Ήδη στο Δημοτικό κατάστημα Καλάμου είχε συγκροτηθεί επιτροπή η οποία και παραλαμβάνει τις δηλώσεις των πληγέντων για σπίτια, επιχειρήσεις, ποιμνιοστάσια και αυτοκίνητα.

Όπως αποφασίστηκε, χθες, σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του υπουργού κ. Π. Σκουρλέτη, o Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλος, την Περιφερειάρχη  κας Ρένα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Φιλίππου και τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση:

-Άμεσα θα δοθεί σε αυτές τις οικογένειες, έκτακτο επίδομα  580 ευρώ.

– Μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου, θα προβεί σε άμεση καταγραφή των ζημιών και θα καθορίσει αποζημιώσεις για αντικατάσταση οικοσκευής (Δήμος) επαγγελματικής στέγης, αγροτικών δραστηριοτήτων ( Περιφέρεια) και στατικότητας κτιρίων ( Υπουργείο).

Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν τα πάγια μέτρα που λαμβάνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση για τους πληγέντες σε αυτές τις περιπτώσεις.