Τριήμερη αποχή των συμβολαιογράφων

 

27.1.2016

 

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα, Τετάρτη έως και την Παρασκευή, 27-29 Ιανουαρίου, αποφάσισαν να κατέλθουν  οι συμβολαιογράφοι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους δικηγόρους και τους δικαστικούς επιμελητές που συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Στο τριήμερο αυτό θα απόσχουν από τη διενέργεια κάθε είδους πράξεων, συμπεριλαμβανομένων των πλειστηριασμών και των ενόρκων καταθέσεων, με εξαίρεση μόνο τις εκτός γραφείου διαθήκες.

Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, «οι μέχρι τη στιγμή αυτή εξελίξεις στο κρίσιμο ασφαλιστικό ζήτημα δείχνουν ότι με την κινητοποίηση κυρίως του νομικού κόσμου της χώρας (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές) επιτεύχθηκε τουλάχιστον η δημοσιοποίηση των θέσεών μας και έγινε αντιληπτό από την κοινή γνώμη ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι σε τέτοιο βαθμό εξοντωτικές που, αν ισχύσουν ως έχουν, θα μας εξαναγκάσουν σε κλείσιμο των γραφείων μας».

Οι συμβολαιογράφοι μιλούν για άκαρπες επαφές τους με τον υπουργό Εργασίας και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και τους τεχνικούς συμβούλους του υπουργείου, και υποστηρίζουν ότι έλαβαν υποσχέσεις για επανεξέταση των προτεινόμενων ρυθμίσεων, «αλλά προς το παρόν είναι αόριστες και ανεπαρκείς».

Ζητούν τη συμπόρευση ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων στο θέμα του ασφαλιστικού, ώστε να επιτευχθεί «ένα βιώσιμο και δίκαιο τελικό αποτέλεσμα».