Τρομοκρατικά χτυπήματα από την Ελλάδα σε Βερολίνο και Παρίσι

Αγωνία επικρατεί στην Ευρώπη μετά τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα με δέματα που εστάλησαν από την Ελλάδα σε Βερολίνο και Παρίσι.

Χθες στόχος έγινε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε, στο γραφείο του οποίου έφτασε δέμα με μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης από τα Ελληνικά ταχυδρομεία με δήθεν αποστολέα τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Σήμερα το πρωί ένα παρόμοιο δεύτερο πακέτο, πιθανόν από την Ελλάδα, έφτασε στα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την Αψίδα του Θριάμβου. Από την έκρηξη τραυματίστηκε  μία διοικητική υπάλληλος η οποία ανοίγοντας το παγιδευμένο δέμα τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο.

Την αποστολή του πρώτου δέματος στο Βερολίνο ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» με τον Κωδικό «Νεφέλη 2», με ανακοίνωση της σε γνωστή ελληνική ιστοσελίδα Αναρχικών.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν ο φάκελος που εξερράγη συνδέεται με το πακέτο -βόμβα που έστειλαν οι Πυρήνες της Φωτιάς στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι πως αυτά τα δύο δέματα πέρασαν μέσα από εξονυχιστικούς ελέγχους και έφτασαν χωρίς να ανακαλυφθεί το περιεχόμενο τους στους παραλήπτες.

Οι Γερμανικές, Γαλλικές και Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές, αναζητούν τη διαδρομή των δεμάτων αλλά και την νέα μέθοδο συνδεσμολογίας, καθώς η ποσότητες ήταν μικρές αλλά δεν υπήρχε ούτε πυροκροτητής. Εικάζουν ότι ίσως βρίσκονται μπροστά σε μια νέα μέθοδο πιο εξελιγμένη τρομοκρατικών επιθέσεων.