Μακελειό στο Μόναχο με 9 νεκρούς και 16 τραυματίες

22.7.2016

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Μονάχο με 9 νεκρούς στο εμπορικό κέντρο, Olympia-Einkaufszentrum (ΟΕΖ) στη συνοικία Μόοζαχ της Βαυαρίας από τρεις ένοπλους που άνοιξαν πυρ, αδιακρίτως, κατά του πλήθους

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η νέα αυτή τρομοκρατική επίθεση σε ώρα αιχμής για το εμπορικό κέντρο, Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχουν 9 θύματα. Οι δράστες διαφεύγουν ως αυτή την ώρα με την αστυνομία της Γερμανίας να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους.

Σε διαδικασία σύλληψης βρίσκεται, πιθανόν, σε εξέλιξη στην περιοχή του εμπορικού κέντρου «Olympia», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Focus αυτή την ώρα καθώς έχουν απομακρυνθεί οι πολίτες από τον χώρο έρευνας της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο δράστης έφερε σακίδιο με εκρηκτικά.

Η αστυνομία του Μονάχου κάνει λόγο επί του παρόντος για«υποψία τρομοκρατίας», σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» λόγω «μιας κατάστασης αμόκ», έχει κηρυχθεί το Μόναχο ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν το σύστημα προειδοποίησης «Κatwarn» μέσω των smartphones, ενώ τέθηκε σε ισχύ κατάσταση συναγερμού για «πιθανό μεγάλο αριθμό τραυματιών» στα νοσοκομεία της περιοχής, ο οποίος προβλέπει και ανάκληση των αδειών των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Πληροφορίες της Bild αναφέρουν ότι  αυτοκτόνησε ένας από τους ένοπλους δράστες, ενώ  σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση της Βαυαρικής κρατικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης

Την ίδια ώρα γενικό κάλεσμα απευθύνθηκε σε γιατρούς και νοσοκόμες να κατευθυνθούν σε νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί τραυματίες, ενώ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.