Τρόμος στη Συγγρού -Πυροβολούν λεωφορεία με αεροβόλο [ εικόνες]

Αποκλειστικές φωτογραφίες  από τις επιθέσεις -κατά πάσα πιθανότητα- με αεροβόλο όπλο κατά λεωφορείου της γραμμής 550 που εκτελεί το δρομολόγιο Κηφισιά – Παλαιό Φάληρο φέρνει στο φως το iefimerida.

Οι συνολικά τρεις επιθέσεις με αεροβόλο όπλο κατά αστικών 550 και Α2 (που εκτελεί το δρομολόγιο Βούλα – Ακαδημίας) σημειώθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Συγγρού και έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά περιστατικών βίας που εντείνουν την ανησυχία οδηγών και επιβατικού κοινού.

Όπως λέει στο iefimerida ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Κωνσταντίνος Σιορίκης, «αυτή τη στιγμή κυριαρχεί ο φόβος και ο τρόμος, ωστόσο έχουμε πίστη στην Ελληνική Αστυνομία και ελπίζουμε τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν σύντομα».
Πάντως, οι επιθέσεις με αεροβόλο όπλο (ή άλλο μέσο, που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί καθώς εκκρεμεί το πόρισμα των Αρχών) συνεχίστηκαν την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού. Μάλιστα, κατά τη χθεσινή επίθεση στις 9.00 το βράδυ (στο καθοδικό ρεύμα της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος του Άγιου Σώστη) τραυματίστηκε ελαφρά μια νεαρή επιβάτης από θραύσματα τζαμιών και στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να της προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Εμείς ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, αίτημα που έγινε δεκτό και είχαμε σχετική ενημέρωση για τα περιστατικά αλλά και για τις έρευνες των Αρχών στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας. Όπως μας είπαν, έχει ήδη συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας καθώς και μαρτυρίες περιοίκων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ που διερευνούν την υπόθεση, πρόκειται για έναν ή το πολύ δύο δράστες, ενώ βάσει των υποθέσεων τους μιλάμε για ψυχικά διαταραγμένο άτομο ή άτομα», εξηγεί ο κ. Σιορίκης συμπληρώνοντας πως υπό άλλες συνθήκες οι επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν πολλά θύματα:

«Αν αντί για τα πλαϊνά τζάμια είχαν στοχεύσει στο παρ μπριζ και είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω φόβου ο οδηγός έχανε τον έλεγχο ενός οχήματος 18 μέτρων γεμάτο επιβάτες σήμερα θα μιλούσαμε για τραγωδία».

Η τρύπα που άφησαν τα σκάγια από το αεροβόλο στο τζάμι του λεωφορείουΗ τρύπα που άφησαν τα σκάγια από το αεροβόλο στο τζάμι του λεωφορείουΤρεις επιθέσεις με αεροβόλο όπλο κατά των αστικών λεωφορείων 550 και Α2 στη λεωφόρο ΣυγγρούΤρεις επιθέσεις με αεροβόλο όπλο κατά των αστικών λεωφορείων 550 και Α2 στη λεωφόρο Συγγρού