5.2.2016
Εκβιάζουν τα κανάλια επειδή τους κάνουν κριτική για την φορομπηχτική πολιτική τους με τα πρόστιμα που δεν έχουν αποδώσει. Πρόκειται για μια νέου τύπου πολιτική της κυβέρνησης η οποία για μια ακόμη φορά αναδεικνύει την αριστερή κουλτούρα της ξεχνώντας ότι στα κανάλια ζουν εκατοντάδες οικογένειες. Εκτός κι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιθυμεί ένα κανάλι το κρατικό το οποίο θα πληρώνει ο ελληνικός λαός για να προπαγανδίζει το έργο της.
Βεβαίως εάν τα κανάλια έχουν επιβληθεί νόμιμα κι αμετάκλητα πρόστιμα η Πολιτεία μπορεί να τα εισπράξει με νόμιμο τρόπο όπως πληρώνουν όλοι οι πολίτες τις οφειλές του προς το δημόσιο.
Τα όσα όμως ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ Τρ Αλεξιάδης στη Βουλή σε ερώτηση του Βουλευτή της ΑΝΕΛ κ. Δημ Καμμένου μάλλον τον εκθέτουν παρά εμφανίζουν τον αριστερό πλουραλιστικό ενημερωτικό χαρακτήρα που θα πρέπει να επιδιώκει μια κυβέρνηση που στηρίζεται στο λαό.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης είπε ότι σχεδόν 14 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν τα κανάλια, μόνο από τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και δεν έχουν πληρώσει.
«Αυτό το καθεστώς θα τελειώσει. Θα πληρώσουν όλοι και ειδικά αυτοί που κάθε βράδυ και κάθε Κυριακή χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και αφιερώνουν πολλές ώρες για τα πόσα χρωστά ο κόσμος και οι ίδιοι δεν λένε τι οφειλές έχουν», δεσμεύθηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος συνιστά με νόημα στα τηλεοπτικά δίκτυα, να περνά από κάτω και μία ταινία για το ποιό είναι το χρέος του καναλιού.
«Ζητήσαμε από το TAXIS τα στοιχεία. Δυστυχώς από το 2010 έως το 2016 έχουμε 794 πρόστιμα συνολικό βεβαιωθέν ποσό 23.332.000 ευρώ ποσό και έχουν εισπραχθεί 9.391.000 ευρώ – δηλαδή χρωστούν πρόστιμα 13.981.000 ευρώ», υπογράμμισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι «από φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπλοκής ΜΜΕ και κυβερνήσεων, το 2015 πλήρωσαν 19.228.000 ευρώ και οφείλουν 20.071.000 ευρώ». Συνολικά την περίοδο 2010 – 2015 από φόρους σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και πρόστιμα του ΕΣΡ έχουν εισπραχθεί 28.588.000 και τα κανάλια οφείλουν 34.052.000 ευρώ, τόνισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.
«Μένω έκπληκτος. Είναι δυνατόν να μένουν ανείσπρακτα 13 – 14 εκατομμύρια ευρώ, όταν κυνηγάμε την γιαγιά με τα κουλούρια;», είπε ο Δημήτρης Καμμένος. «Θα ερευνήσουμε άμεσα για ποιό λόγο έχει καθυστερήσει, αν υπάρχουν ευθύνες ή δικαστικές εξελίξεις που εμποδίζουν τις πληρωμές», απάντησε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.