Τσίπρας από ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: “Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε”

25.1.2016

Επιχείρησε να αντιστρέψει τους όρους του πολιτικού σκηνικού και με μια εμφάνιση – φιέστα, που θύμιζε Αν. Παπανδρέου στις ένδοξες μέρες του, να αποδείξει ότι αλλάζει το ρου της ιστορίας στη χώρας.  Αντέστρεψε τα πάντα λες και ζει σε μια άλλη χώρα. Δεν έκανε κανένα λάθος. Είδε παντού εχθρούς -εντός κι εκτός συνόρων- που αντιμάχονται την πολιτική του. Ο Αλ. Τσίπρας σε ρόλο ΤΣΕ Γκεβάρα στο κλειστό του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ αποτελεί ερώτημα εάν τελικά έπεισε και τον εαυτό του με όσα υποστήριξε με τόσο πάθος απέναντι σ΄ να νωθρό και άτονο  ακροατήριο υποστηρικτών του που είχαν πάει για να τιμήσουν τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Με κεντρικό σύνθημα «προχωράμε μπροστά» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  τόνισε «Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε, θα συνεχίσουμε κόντρα στις αντιξοότητες».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει με το παλιό κατεστημένο, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη χώρα και σημείωσε ότι πορεύεται με αυτοπεποίθηση πως «όσο κι αν λυσσομανούν» η Ελλάδα δεν θα μείνει όμηρος των εκβιαστών και των οργανωμένων συμφερόντων, αλλά η κυβέρνηση θα την βγάλει από την κρίση, με τον λαό όρθιο.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για νεοφιλελεύθερες ιδέες. Σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναδείχθηκε από τα πλούσια προάστια της Αθήνας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε από τον λαϊκό κόσμο, τον οποίο και υπερασπίζεται. Κάλεσε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το ασφαλιστικό και εάν δέχεται τη μικρή αύξηση εισφορών από τους εργοδότες, ή επιζητά να μειωθούν ξανά οι κύριες συντάξεις.

Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει, καθώς το ασφαλιστικό σύστημα είναι υπό κατάρρευση -κι αυτό χωρίς ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το μεγάλο πρόβλημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευθύνη, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εξαπέλυσε, δε, βολές κατά κάποιων ηγετικών στελεχών στη ΓΣΕΕ και την αγροτική ΠΑΣΕΓΕΣ, που το καλοκαίρι ήταν υπέρμαχοι του «ναι» στο δημοψήφισμα και τώρα ηγούνται του αγώνα κατά της κυβέρνησης, όπως είπε. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα υπερασπιστεί τους μεγαλογιατρούς ή τους μεγαλοδικηγόρους με τις γραβάτες που κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης, τόνισε ότι επιθυμεί ειλικρινή και έντιμο διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών.