Τυλιγμένοι με κουβέρτες οι απεγνωσμένοι πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας

29.2.2016

Εφιαλτική η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς ξεπερνούν τους 600 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Στρωμένες κουβέρτες υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πλατείας, με τους πρόσφυγες εκτεθειμένους στο κρύο και την υγρασία να περνούν την νύχτα τους, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά. Στην πλειοψηφία, πρόκειται για Αφγανούς

Ρίγη προκαλεί η εικόνα των χαρτιών που έχουν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τα συνθήματα γραμμένα στην αγγλική και Αραβική γλώσσα, μέσα από τα οποία εκλιπαρούν τους Ευρωπαίους αν ανοίξουν τα σύνορα. Η κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται πλέον επί μονίμου βάσεως στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

Τραγική είναι η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας και από υγειονομικής πλευράς, καθώς πολλά παιδιά, ανήλικα, είναι άρρωστα εξ αιτίας των δυσμενών καθημερινών συνθηκών που βιώνουν.

Λίγο πιο πέρα, στο Πεδίον του Άρεως, απομάκρυνε προχθές η Αστυνομία περίπου 50 σκηνές που είχαν στηθεί πίσω από το άγαλμα του Βασιλιά Κωνσταντίνου από τοξικομανείς και πρόσφυγες. Πάραυτα παραμένουν ακόμα στο άγαλμα του βασιλιά στο Πεδίον του Άρεως δεκάδες απεγνωσμένοι πρόσφυγες με τα πράγματα τους, καθώς δεν έχουν διέξοδο διαφυγής.