ΤΩΡΑ: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Δρόμοι ποτάμια στο Παγκράτι – video

Από το πρωί ξέραμε ότι η κακοκαιρία θα έφτανε και στα… νότια. Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και οι δρόμοι στο Παγκράτι δεν άργησαν να μετατραπούν σε ποτάμια.

 

 

 

Φυσικά, το Παγκράτι δεν ήταν η μοναδική περιοχή όπου άρχισε να βρέχει… Οι ουρανοί έχουν ανοίξει και σε Ηλιούπολη και Αμπελοκήπους.

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει να «χτυπά» όλη τη χώρα από χθες το βράδυ, όταν προκάλεσε πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και δρόμους στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Φαρκαδόνα Τρικάλων το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν χθες το βράδυ από τη θεομηνία προκαλούν σοκ. «Παλέψαμε με τα νερά, με το ποτάμι, παλέψαμε στην κυριολεξία, είπα κάποια στιγμή πάει, θα πνιγούμε… Έφερα και δύο τούμπες, το κεφάλι μου ήταν μέσα στα νερά. Μπορεί να ήπια και νερό, δεν ξέρω». Είναι η συγκλονιστική μαρτυρία του Μιχάλη Ασκαρίδη, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του αλλά και γείτονες του, στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας, έδωσαν μάχη με τα ορμητικά νερά, που κατέκλυσαν την περιοχή, όταν ξέσπασε η καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη.