ΤΩΡΑ: Έπεσαν 6.650 κεραυνοί έως τις 14:00 -Η κακοκαιρία πλησιάζει την Αττική

Απότομα μπήκε ο χειμώνας στη χώρα, καθώς από το πρωί της Δευτέρας τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι αισθητά σε πολλές περιοχές της χώρας με την κακοκαιρία να πλήττει ειδικά τη Δυτική Ελλάδα.

Ενδεικτικό της αλλαγής του καιρού είναι πως κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων είναι πως έως τις 14:00 είχαν πέσει από 3.500 κεραυνοί. Μάλιστα υπάρχει ανησυχία καθώς η κακοκαιρία είναι πιθανό να χτυπήσει την Αττική τις απογευματινές ώρες.

Το ψυχρό μέτωπο που τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 4/11 εκτείνεται από τη Σερβία έως τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και το οποίο είναι υπεύθυνο για τις βροχές και τις καταιγίδες που εκδηλώνονται στη χώρα μας, έχει δώσει έως τις 14:00 σχεδόν 6.700 κεραυνούς
Ο χάρτης με τους κεραυνούς
Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα σημεία που χτύπησαν οι κεραυνοί από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ».

Ο χάρτης με τους κεραυνούς που έπεσαν τη Δευτέρα
Ο χάρτης με τους κεραυνούς που έπεσαν τη Δευτέρα

Κατά τα λοιπά, το ψυχρό μέτωπο κινείται προς τα ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει τις αμέσως επόμενες ώρες το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η ΕΜΥ αναφέρει πως και σήμερα θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες. Σύμφωνα με το meteo.gr για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.
Μάλιστα οι βροχές που εκδηλώνονται κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.

 

Πηγή: iefimerida.gr