Τόμας Βίζερ: Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει Ευρωπαϊκό χρήμα

13.12.2015

Έντονες πιέσεις ασκούνται από την Ευρώπη, ώστε η χώρα μας να μην επιχειρήσει να αποχωρήσει από το ΔΝΤ. Ο Αυστριακός Πρόεδρος  του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, με δήλωση του στην «Κ» τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, χωρίς το ΔΝΤ και ότι δεν θα υπάρξει Ευρωπαϊκό χρήμα χωρίς το ταμείο.

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, πρόσφατα είχε τονίσει ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η παραμονή της στο ΔΝΤ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Η Αθήνα αν και γνωρίζει ότι μία πιθανή έξοδος από το ΔΝΤ σημαίνει και διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος, εντούτοις επιχειρεί να ασκήσει πίεση καθώς το ΔΝΤ ζητάει νέα μέτρα 6 δις. ευρώ πέραν των προαπαιτουμένων που θα ψηφίσει την Τρίτη η Βουλή.

Πάντως ο κ. Βίζερ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα εάν δεν δεχθεί τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ, γιατί υπάρχουν πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, που είναι έτοιμες να αρνηθούν την χρηματοδότηση στην Ελλάδα.