Τόσκας: Μονιμοποίηση τον Απρίλιο των 2.183 πυροσβεστών πενταετούς θητείας

Ο Νίκος Τόσκας,  απαντώντας σε επίκαιρη ρώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα ανέφερε πως «οι 2.183 πυροσβέστες πενταετούς θητείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τις προσπάθειες της κ. Γεροβασίλη, εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η έναρξη έχει προδιαγραφεί για τον Απρίλιο του 2018, σε ενάμιση μήνα. Γίνεται αυτή τη στιγμή η τελική επεξεργασία για την έκδοση της ΚΥΑ και στη συνέχεια θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, που είναι κάτι τελείως τυπικό, για την πλήρη ένταξη αυτών των ανθρώπων»

Αντίθετα για τους  1.743  απομένοντες πενταετούς υποχρέωσης που δεν είχαν τα προσόντα και που οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί ότι αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία, ανανεώθηκε η πενταετής θητεία τους πέρυσι και συνεχίζουν να αμείβονται και να εργάζονται σύμφωνα με τη σύμβασή τους.

Ο κ. Νίκος Τόσκας για αυτούς τους 1.743 παραδέχθηκε πως υπάρχουν τα ζητήματα της υπερωριακής απασχόλησης, των νυχτερινών, των Σαββατοκύριακων, αλλά αυτά προβλέπει η σύμβασή τους. Συμπλήρωσε πως εάν σε όλα αυτά τα ζητήματα εξομοιώνονταν με τους υπόλοιπους, πλέον θα είχαμε μια διαφορετική κατηγορία εργαζομένων, πέρα απ’ αυτά που προβλέπει η σύμβασή τους.

Τέλος, σε ότι αφορά τους εποχικούς, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως θα κατατεθεί σύντομα τροπολογία για συνέχιση της απασχόλησής τους και στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Υπογραμμίζοντας πως  «είχαμε τα προβλήματα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θεώρησε ότι η συνεχής ενασχόλησή τους επί σειρά ετών δημιουργεί προηγούμενο για ένταξή τους σε άλλη εργασιακή κατάσταση και γι’ αυτό δεν θέλησε το Συμβούλιο της Επικρατείας να ανανεώσει και για φέτος τη συνέχιση της απασχόλησής τους και γι’ αυτό προτιθέμεθα να φέρουμε στη Βουλή τροπολογία. Διότι μια προσπάθεια που έγινε για ένταξή τους μέσω του ΑΣΕΠ φαίνεται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στον περιορισμένο χρόνο που έχουμε μπροστά μας και γι’ αυτό θα κατατεθεί σύντομα τροπολογία γι’ αυτούς τους ανθρώπους».