Λαϊκή Συσπείρωση: Τώρα απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από την Μαλακάσα

Δελτίο Τύπου

Η κινητοποίηση προσφύγων και μεταναστών στον κόμβο της Μαλακάσας το πρωί της Τετάρτης είναι αποτέλεσμα του εγκλωβισμού και των άθλιων συνθηκών που βιώνουν στα κέντρα – φυλακές της Μαλακάσας εν μέσω πανδημίας, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας.

Τα δίκαια αιτήματα των προσφύγων και μεταναστών για άμεσο απεγκλωβισμό και μετάβαση στις χώρες τελικού τους προορισμού και για ανθρώπινες συνθήκες και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όσο παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Μαλακάσα ταυτίζονται με τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής μας, τα οποία εξέφρασαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους.

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησαν τα κέντρα-φυλακές προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα, μετατρέποντας την περιοχή μας σε φυλακή της Ε.Ε.

Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή του κ. Γιασημάκη, την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και η οποία σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών στην περιοχή μας. Άλλωστε η δημοτική αρχή του κ. Γιασημάκη χρηματοδοτείτε από την κυβέρνηση με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καθώς και με άλλες παροχές για αυτό τον σκοπό.

Απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή μας και άμεση μετάβαση στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όσο καιρό παραμένουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή μας.

Σεπτέμβριος 2020,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com