Τ.Α. Ωρωπού: Εξιχνιάστηκε υπόθεση trafficking με ανήλικη από τη Δομή Μαλακάσας

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε από το Τ.Α. Ωρωπού, καθώς με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να εξιχνιάσει υπόθεση trafficking με ανήλικη από τη Δομή Μαλακάσας

Ήταν 23.7.2021 όταν το 17χονο  ανήλικο κορίτσι, από το Αφγανιστάν, δεν επέστρεψε στην Δομή Μαλακάσας, όπου διέμενε με την μητέρα της και τρία μικρότερα αδέλφια της.

Μάταια η μητέρα της προσπαθούσε για κάποιες μέρες να την μεταπείσει τηλεφωνικά για να επιστρέψει. Αρχές Αυγούστου χάθηκε κάθε σημείο επικοινωνίας μεταξύ τους και η μητέρα, μέσω της Δομής, απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού και εξήγησε τι είχε συμβεί, δηλώνοντας την εξαφάνιση της.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας οδήγησε σε αυτό που πίστευαν εξ αρχής, ωστόσο απεύχονταν, ότι το κορίτσι είχε πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων το λεγόμενο human trafficking.

Τα ίχνη του κοριτσιού χάνονταν στη Θεσσαλονίκη, εκεί που την μετέφερε το κύκλωμα με το πρόσχημα μιας καλύτερης ζωής στο εξωτερικό. Μάλιστα ένα νεαρό μέλος του κυκλώματος την έπεισε ότι θα την παντρευτεί και θα ζήσουνε μαζί σε κάποια άλλη χώρα. Έτσι την μετέφεραν μαζί με άλλους μετανάστες στα ελληνοαλβανικα σύνορα και από κει περπατώντας πέρασε τα σύνορα όπου την ανέμενε ένα άλλο μέλος της σπείρας ο οποίος θα την συνόδευε μέχρι το σημείο παράδοσης της. Ο σύνοδος της ήταν και αυτός ανήλικος για να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοριτσιού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους, παρ’ όλο που γνώριζαν ότι κάθε μέρα που περνούσε ολοένα και έσβηναν οι ελπίδες εντοπισμού και απελευθέρωσης του νεαρού κοριτσιού, ωστόσο περίμεναν μια μόνο ευκαιρία να τους δοθεί για να δράσουν.  Όπερ και εγένετο. Το κορίτσι έδωσε το στίγμα του κινητού του συνόδου της και τότε σήμανε συναγερμός.  Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ωρωπού εντόπισαν το στίγμα και σε συνεργασία με την INTERPOL και τις Αλβανικές αρχές εντόπισαν τα δύο άτομα σε ξενοδοχείο στην Αλβανία.

Κλιμάκιο του Τ.Α. Ωρωπού μετέβη στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής, όπου παρέλαβαν το ανήλικο κορίτσι και τον σύνοδο δράστη, ο οποίος μάλιστα προσπάθησε  να τους ξεγελάσει ότι είναι και αυτός θύμα του συγκεκριμένου κυκλώματος, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς ο ρόλος του είχε ήδη ταυτοποιηθεί. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά συνήγορος Μ.Κ.Ο που είχε αναλάβει τη παροχή βοήθειας στην μητέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχικής εξαφάνισης της κόρης της και εν τέλει της αρπαγής της από κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση της, οι σκηνές που ακολούθησαν κατά την επιστροφή και παράδοση της στην μητέρα της ήταν πρωτόγνωρες.

«Κάθε άνθρωπος κάθε παιδί που ξεγλιστρά από το σύγχρονο δουλεμπόριο μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και απίστευτη χαρά  Η μητέρα θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν αλλά κυρίως τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ωρωπού για όσα έκαναν,  καθώς χωρίς αυτούς δεν θα ξαναέβλεπε την κόρη της», είπε.

Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ωρωπού όσο και στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, ότι παρά τα όσα πέρασε το κορίτσι όλο αυτό το διάστημα, τα μέλη του κυκλώματος κατάφεραν να την εκφοβίσουν στην Αλβανία ότι αν μιλούσε θα πάθαινε κακό η οικογένεια της στην Ελλάδα.  Το ανήλικο μέλος του κυκλώματος οδηγήθηκε με το βαρύτατο κατηγορητήριο σε βάρος του στην Εισαγγελία Πρωτ/κών Αθηνών, ενώ από την Ασφάλεια Ωρωπού συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών.

Συγχαρητήρια στους άνδρες του Τ.Α. Ωρωπού και στο διοικητή του Τμήματος Αλέξανδρο Ξαρχουλάκο για την μεγάλη αυτή επιτυχία, που έφερε η μεθοδικότητα, η επιμονή αλλά και σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν κάθε υπόθεση, καθώς επιμένουν να τη διαλευκάνουν όσο δύσκολη και αν είναι. Και φυσικά τα καταφέρνουν.