Υπάρχει ένα πρακτορείο μοντέλων στη Ρωσία που είναι μόνο για ηλικιωμένα άτομα

Δεν είναι ακριβώς μυστικό ότι η βιομηχανία του modeling έχει από καιρό εμμονή με την εύρεση του επόμενου φρέσκου προσώπου, του «it» κοριτσιού ή αγοριού, το οποίο έχει πάντα δύο βασικά χαρακτηριστικά: Είναι όμορφος/η και είναι νέος/α.

Oldushka

Ένα νέο πρακτορείο μοντέλων προσπαθεί να το αλλάξει αυτό, σύμφωνα με την Vogue.

Το Oldushka που εδρεύει στη Μόσχα υπογράφει μόνο με τα μοντέλα που είναι, ναι, όμορφα και επίσης τουλάχιστον 45 ετών.

Το ρωσικό πρακτορείο παραμένει πιστό στο παρατσούκλι του (ένα λογοπαίγνιο με τη ρωσική λέξη «μπαμπούσκα», που σημαίνει ηλικιωμένη κυρία ή γιαγιά), όταν πρόκειται για την πρόσληψη νέων ταλέντων, αλλά μην σκεφτείτε ούτε για μια στιγμή ότι τα μοντέλα του δεν μπορούν να βγάλουν κάποιες τρομερά εκπληκτικές φωτογραφίες.

ημικιωμένο μοντέλο

Ακόμα κατά το πρώτο έτος, η υπηρεσία αρχικά ξεκίνησε ως ένα blog φωτογραφίας του Igor Gavar, ο οποίος απαθανάτιζε το στυλ του δρόμου των ηλικιωμένων της Ρωσίας.

«Η ομορφιά – είναι μια ποιότητα που αποτιμάτε με τα χρόνια», είπε ο Gavar πρόσφατα στη Vogue. «Γνώρισα κάποια πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα και ήθελα να κάνω ένα ξεχωριστό έργο. Το πρακτορείο μοντέλων ήταν το αποτέλεσμα αυτού του έργου».

Το Oldushka αντιπροσωπεύει 18 μοντέλα σε όλες τις πόλεις της Ρωσίας, με το γηραιότερο ταλέντο να είναι 85 και το νεότερο 45. (Και αυτός είναι ο νεότερος κατά πολύ – το δεύτερο νεότερο μοντέλο του Oldushka είναι 60.)

 Δεν είναι απλά μια «χαριτωμένη» ιδέα: τα μοντέλα του Oldushka είναι ενεργά στο «κλείσιμο» δουλειών, συμπεριλαμβανομένων των: να εμφανίζονται σε lookbooks για τοπικούς σχεδιαστές, στο εθνικό πολυκατάστημα TSUM, στο ρωσικό περιοδικό Afisha και μια καμπάνια του Saint Laurent στη Ρωσία.

Ο Gavar ανιχνεύει την προσωπικότητα του κάθε μοντέλου, που συχνά εντοπίζει στο δρόμο και το θέτει σε δοκιμαστικές λήψεις, σύμφωνα με το Russia Beyond the Headlines. Ψάχνει για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας με φυσική ομορφιά και προσωπικότητα, το οποίο σημαίνει ότι πολλά από τα μοντέλα του Oldushka δεν έχουν πολύ χρονικό διάστημα εκπαίδευσης.

«Είναι περισσότερο σαν μια δουλειά ελεύθερου επαγγελματία που επιτρέπει στους ανθρώπους να δοκιμάσουν κάτι νέο», είπε ο Gavar στο Russia Beyond the Headlines. «Για πολλούς αυτό έχει θεραπευτική δράση, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους».

Αγαπάμε την πρόσφατη ώθηση της βιομηχανίας μοντέλων για μεγαλύτερη ποικιλία ως προς τη φυλή, το μέγεθος, το σχήμα, την ταυτότητα φύλου και πολλά άλλα, αλλά το Oldushka είναι μοναδικό στην αποστολή του για την προώθηση αποκλειστικά της ποικιλομορφίας στην ηλικία.

Τούτων λεχθέντων, ο κόσμος του modeling φαίνεται να γίνεται όλο και λιγότερο περιοριστικός για την ηλικία «συνταξιοδότησης» των μοντέλων. Ακριβώς αυτό το έτος, οι γυναίκες μεταξύ ηλικίας 50 και 85 έχουν περπατήσει στις πασαρέλες για εταιρείες όπως Dries Van Noten, Simone Rocha και Guo Pei. Και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την επιστροφή της 63 ετών Christie Brinkley στο τεύχος του Sports Illustrated και την 56 ετών Mercy Brewer’s στην τελευταία καμπάνια για τα εσώρουχα Lonely.

«Η εμφάνιση του εαυτού τους είναι ένα μέσο για την καταπολέμηση των στερεοτύπων», είπε ο Gavar στη Vogue. «Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο παράδειγμα για να δείξουμε ότι είναι δυνατόν να φαίνονται όμορφοι και να είναι στην ηλικία τους.»

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο!

dailystories.gr