Υπέροχη η τελετή λήξης για το «Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016» της Κ.Ε.Δ.Ω.

2.8.2016

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού διοργάνωσε και φέτος το πρόγραμμα «Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016», σε Νέα Παλάτια, Αυλώνα και Καπανδρίτι, που αφορά παιδιά δημοτικού εργαζόμενων  γονέων.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανου Δάβρη και του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, το πρόγραμμα προσφέρθηκε δωρεάν, δείχνοντας για μια ακόμα φορά το κοινωνικό έργο της Δημοτικής Αρχής και της Κ.Ε.Δ.Ω., που συμπαραστέκονται με ενδιαφέρον και αλληλεγγύη σε κάθε οικογένεια και σε κάθε δημότη.

Το «Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016» εξελίχθηκε με υπευθυνότητα, εμπλουτισμένο και δημιουργικό, συνολικής διάρκειας 6 εβδομάδων (21 Ιουνίου-29 Ιουλίου), χωρισμένο σε δύο περιόδους,  δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να ξεφύγουν από τη καθημερινότητα.

Δραστηριότητες όπως θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική, παραδοσιακοί χοροί, αθλοπαιδιές, εκδρομές και εκπαιδευτικοί προορισμοί, διατήρησαν το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Οι καθηγητές, ξεπερνώντας τον εαυτό τους και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, πέτυχαν εντός ολίγων εβδομάδων να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στα παιδιά αλλά και να κερδίσουν την αγάπη και τα χαμόγελα τους.

Το τέλος του προγράμματος ολοκληρώθηκε με τρεις υπέροχες τελετές λήξης, στα Δημοτικά Σχολεία Καπανδριτίου (27-7-2016) και Νέων Παλατίων (29-7-2016) και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αυλώνα (29-7-2016), όπου τα παιδιά παρουσίασαν το ταλέντο τους στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό. Το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων ήταν εμπνευσμένο από το νερό, τον αέρα και τη φωτιά, σε μια αναδρομή από τις απαρχές του κόσμου έως και σήμερα.

Τα στοιχεία της φύσης ζωντάνεψαν, η ελληνική μυθολογία αγκαλιάστηκε με την μακραίωνη ιστορία αποσπώντας τα χειροκροτήματα και το θαυμασμό όλων όσων είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την γιορτή των παιδιών, που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω., η υπεύθυνη κα Σουλτάνα Μαμμή μαζί με την κα Ελεάνα Καπράνου και όλα τα μέλη, ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση του προγράμματος: Τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Προέδρους των Τοπικών, την Πρόεδρο της ΔΕΠ και τους Προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν, τους καθηγητές, τους συντονιστές και τους υπεύθυνους δομών.

Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ εκφράζουν και στους γονείς που επέλεξαν να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα αλλά και στα ίδια τα παιδιά που με τα χαμόγελα τους δίνουν τη δύναμη σε όλους να συνεχίσουν με ακόμα περισσότερη αγάπη το δύσκολο κοινωνικό τους έργο.

Συγχαρητήρια σε όλους για την μεγάλη προσπάθεια, την άκρατη υπευθυνότητα και την αμέριστη συμπαράσταση που προσφέρουν.

Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016

Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016

Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016

Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016

Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016

Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016

Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι 2016