Υπέρ του κέντρου προσφύγων ο Δήμος Περάματος – Αντιδρά η ΒΙ.ΠΑ.Σ ΑΕ

7.2.2016

«Με αίσθημα ευθύνης είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις που μας αναλογούν, έχοντας ως γνώμονα την προστασία της τοπικής κοινωνίας αλλά και το ανθρωπιστικό μας καθήκον» τονίζει σε γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, με αφορμή τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή Σχιστού.

«Απέναντι στη ρητορική του μίσους και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό στέλνουμε μήνυμα Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Περάματος σε γραπτή δήλωσή του, ενώ αναφερόμενος στη δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου, τονίζει ότι στο χώρο αυτό πρόκειται να φιλοξενηθούν ταυτοποιημένες οικογένειες προσφύγων, περίπου 500 άνθρωποι κάθε φορά, για 48 έως 72 ώρες το πολύ, οι οποίοι στη συνέχεια θα μετακινούνται προς στα σύνορα.

Ο δήμαρχος Περάματος τονίζει ότι πρόκειται για ένα στρατόπεδο ανοιχτού τύπου που θα φυλάσσεται από την ελληνική αστυνομία, ενώ στο χώρο θα εξασφαλίζεται η πλήρης σίτιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, που σε συνδυασμό με την παρουσία κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και παιδιάτρων, θα μεριμνεί για τη φροντίδα όλων και ιδιαιτέρως των παιδιών.
Επίσης συμπληρώνει, ότι στο συγκεκριμένο κέντρο, θα δημιουργηθούν υποδομές που θα εξασφαλίζουν την ύδρευση, την αποχέτευση καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού ΒΙ.ΠΑ.Σ. Α.Ε., με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονή αντίθεσή του στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων,σημειώνοντας παράλληλα την έκπληξή του για το γεγονός ότι χωρίς καμία μελέτη ούτε καν ενημέρωση, το Υπουργείο ‘Αμυνας παραχώρησε στη διάθεση του συγκεκριμένου χώρου των 7.750 τ.μ.

Στο μεταξύ αύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί στη λεωφόρο Σχιστού και Γρηγορίου Λαμπράκη, η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ)πραγματοποιεί αντιφασιστική συγκέντρωση.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» τονίζει σε ανακοίνωσή του η ΚΕΕΡΦΑ και προσθέτει ότι «Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν σε ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό Κερατσινίου κατά του στρατοπέδου μεταναστών»

Στις 12.30 το μεσημέρι επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α και Β Πειραιά πραγματοποιεί επίσης συγκέντρωση στη Λεωφόρο Γρηγόρη Λαμπράκη και Σχιστού ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς παράνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάτοικο της περιοχής μας να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη επιτροπή.