Υπεγράφη η Υπουργική απόφαση για την ίδρυση Β/μιου Ειδικού Σχολείου στον Ωρωπό-Συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Δ. Μπαξεβανάκη

Υπογράφηκε, σήμερα,  από τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, η απόφαση για την ίδρυση Δομής Β/μιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ στον Ωρωπό και ήδη έχει αποσταλεί στον Υπουργό Οικονομικών για υπογραφή και μετά να πάρει το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε να γίνει ΦΕΚ.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου, από τον Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, κατά την συνάντηση που έκαναν στο γραφείο του η συγγραφέας κ. Μαίρη Κασαμπαλάκου, η δημοσιογράφος κ. Σοφία Μπασκάκη και ο μαθηματικός και μέλος του ΣΚΕ, της ΕΡΤ, κ. Θανάσης Τοτόμης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, αφού ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Παναγιώτης Κασσιανός, διαβεβαίωσε στις 8 Φεβρουαρίου την κα Μαίρη Κασαμπαλάκου ότι οι διαδικασίες για την ίδρυση του Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν με άμεσο στόχο το σχετικό ΦΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που έχουν γίνει έως τώρα για την ίδρυση του σχολείου και συζητήθηκε το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα υλοποιηθεί η δημιουργία του.

Ο κ. Δ. Μπαξεβανάκης επεσήμανε ότι στόχος του Υπουργείου είναι τον Σεπτέμβριο του 2018 το Σχολείο να εγκαινιαστεί και να λειτουργήσει κανονικά, καθώς το Υπουργείο θα διαθέσει  το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ευχάριστη όσο και σημαντική εξέλιξη, η οποία αναμένεται να δώσει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών με ειδικές ικανότητες.

Να σημειώσουμε ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα ίδρυσης του σχολείου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης, ήταν σύμφωνος και διέθεσε το χώρο στέγασης του σχολείου, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για τις αναγκαίες μετατροπές του κτιρίου. Σημαντική  είναι η διαρκής δραστηριοποίηση της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δημοτικής Συμβούλου κας Ανδριάννας Αλεξανδράτου, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού, όπου όλοι οι Σύμβουλοι αγκάλιασαν και στήριξαν το αίτημα με ομόφωνη απόφαση.

Ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα έδειξε η Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Γ. Κοζομπόλη, η οποία μεσολάβησε για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Δ. Μπαξεβανάκη, τα μέλη του ΣΚΕ της ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Δημητρακόπουλος από την ΕΡΤopen, οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους.

Καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος κατά τη συνάντησή του με την κ. Μαίρη Κασαμπαλάκου στις 25 Ιανουαρίου, δήλωσε τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή του.