Υπενθυμίσεις Μ. Κεφαλογιάννη προς Ερντογάν

20.10.2015

 

 

 

 

Tην μνήμη του Προέδρου της Τουρκίας  κ. Ταγίπ Ερντογάν φρεσκάρει ο Επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας κ. Μ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε επιτακτικά για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών  στην Ευρώπη να επανεκκινήσουν  οι διαπραγματεύσεις της χώρας του για ένταξη στην ΕΕ.

 

 

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης με δήλωσή του θυμίζει στον Τούρκο Πρόεδρο  ότι «ηθελημένα ξεχνά ή δεν θέλει να θυμάται γιατί έχουν τελματώσει οι ενταξιακές συζητήσεις για τη χώρα του.

 

 

 

Ξεχνά, το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 10ης  Ιουνίου 2015 σχετικά με την Έκθεση Προόδου του 2014 για την Τουρκία.

 

 

 

Ξεχνά, το άρθρο 43 που καλεί την τουρκική κυβέρνηση να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που έχει υπογραφεί και κυρωθεί και από όλα τα μέλη-κράτη της ΕΕ και υπογραμμίζει το έννομα δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνάπτει διμερείς συμφωνίες σε σχέση με την οικονομική ζώνη της.

 

 

 

Δεν θέλει να θυμάται, ότι στο ίδιο άρθρο καλείται η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών κρατών, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και της Ελλάδας και της Κύπρου».

 

 

 

Και καταλήγει «Δεν θέλει να θυμάται ότι το Ψήφισμα στο Άρθρο 27 τονίζει ότι είναι σημαντικό να επιτραπεί η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ότι πρέπει να αρθούν όλα τα εμπόδια για την εύρυθμη λειτουργία της. Ότι πρέπει να επιτραπεί η δημόσια χρήση του εκκλησιαστικού τίτλου του Οικουμενικού Πατριάρχη».

 

 

 

Ο κ. Κοτζιάς

 

 

 

Να υπενθυμίσουμε ότι και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας κ. Ν. Κοτζιάς απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για κοινές περιπολίες για τη φύλαξη των συνόρων μας στο Αιγαίο, ώστε να αναχαιτιστούν οι μεταναστευτικές ροές.