Υπόθεση βιτριόλι: Η ζήλια, τα likes, ο χωρισμός και η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονία της 35χρονης

Ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή οδηγήθηκε η 35χρονη γυναίκα που φέρεται ως υπαίτια για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην είσοδο της εργασίας του θύματος στις 20 Μαΐου.

Η κατηγορούμενη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί και τέθηκε υπό κράτηση

Αν και η 35χρονη δεν ανήκε στο στενό κύκλο των υπόπτων που βρέθηκαν αρχικά στο στόχαστρο των αρχών θεωρούν ότι είχε εμμονή με την άτυχη Ιωάννα με την οποία κατάγονται από γειτονικά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και ήταν «φίλες» στο Facebook. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη την παραμονή της επίθεσης είχε κάνει «like» σε ανάρτηση του θύματος.

Ποια είναι η φερόμενη ως δράστις

Το πρωί της Πέμπτης, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι της, στην περιοχή του Ζωγράφου και προχώρησαν στην προσαγωγής της. Στο διαμέρισμα εντόπισαν μια περούκα, ένα κινητό τηλέφωνο-«φάντασμα» (καταχωρημένο στο όνομα ανύπαρκτου αλλοδαπού) και μια τηλεκάρτα.

Η 35χρονη κατάγεται από χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό του θύματος της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχουν αναφορές ότι οι δύο γυναίκες είχαν σχέσεις, εκτός από κάποια σχόλια και κάποια likes στο Facebook.

Όταν η 35χρονη χώρισε με τον σύντροφό της, πίστεψε -χωρίς κάτι τέτοιο να επαληθεύεται- ότι το θύμα είχε σχέση με τον άντρα, πιθανότατα λόγω και κάποιων post στο Facebook. Η ζήλια την είχε τυφλώσει, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, οδηγώντας την στην επίθεση με βιτριόλι.

Πώς έφθασαν στα ίχνη της οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί  έφθασαν στα ίχνη της 35χρονης, ύστερα από κατάθεση ενός φιλικού προσώπου του θύματος της επίθεσης, που είπε ότι η 35χρονη μιλούσε άσχημα για την 34χρονη και ότι θεωρούσε πως η Ιωάννα έφταιγε για τον χωρισμό της.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι ένα “πακιστανικό τηλέφωνο” εξέπεμψε από την Καλλιθέα σε ώρες και μέρες, που είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Το ίδιο τηλέφωνο εξέπεμψε στο δικηγορικό γραφείο και στο σπίτι της 35χρονης, αν και την στιγμή της επίθεσης το είχε απενεργοποιήσει.

Από το δικηγορικό γραφείο, όπου εργάζεται η 35χρονη, έμαθαν ότι απουσίαζε κάποιες ώρες για εξωτερικές δουλειές, (σημ: τις ώρες που είχε πάει για κατόπτευση), ενώ την ημέρα της επίθεσης είχε πει ότι θα καθυστερήσει, γιατί είχε «μία δουλειά».

Η κάθε κίνηση της 35χρονης φαίνεται πως ήταν καλά σχεδιασμένη. Μετά από την επίθεση πήγε στο γραφείο της. Εκείνη την ημέρα, όπως και όλες τις επόμενες, δούλευε με τον ίδιο ζήλο, αλλά δεν μιλούσε πια για την Ιωάννα στους φίλους της.

Από την έρευνα στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί είδαν την  διαδρομή που συνδέει το δικηγορικό γραφείο με την Καλλιθέα.

Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί είχαν «καταλήξει» σε δύο ύποπτες και περίμεναν να «μιλήσουν» τα κινητά τους, ώστε να καταλήξουν στην βασική ύποπτη για την επίθεση.

Ακόμη δεν έχει γίνει σύγκριση της φωνής, με το ηχητικό ντοκουμέντο από το τηλεφώνημα στην εταιρεία ράδιο-ταξί, αλλά οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτή είναι η γυναίκα που τηλεφώνησε.

ant1news