Υπόμνημα Φορέων

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Δήμου Ωρωπού Κο  Γιασημάκη Γεώργιο

Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού Κο Τρομπούκη Χρήστο

Κύριοι

Διανύουμε ήδη το πρώτο τέταρτο  του 21ο αιώνα, όπου οι επιστήμες και η  τεχνολογία με πυρήνα τον άνθρωπο που παράγει, έχουν απογειωθεί  . Και όμως από αυτήν  την πρόοδο  δεν ωφελούνται όλοι.

Χρόνια προβλήματα, όπως, προστασία της υγείας,  προστασία από φυσικά φαινόμενα, από την ανεργία, κ.ά. , παραμένουν άλυτα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων και στο Δήμο Ωρωπού , με ευθύνη όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν. Μερίδιο ευθύνης έχουν όμως και οι μέχρι τώρα Δημοτικές αρχές.

Αυτή την περίοδο που ο πληθυσμός του Δήμου τριπλασιάζεται, απαιτούνται κατά τη γνώμη μας, άμεσα πρόσθετα μέτρα για την προστασία και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Γι΄ αυτό  απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Ωρωπού, να συζητήσει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις που θα στηρίζουν  και θα προωθούν λύσεις στα παρακάτω αιτήματα:

  • Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αντιπυρική προστασία των οικισμών του Δήμου.Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.
  • Άμεσα προσλήψεις, γιατρών και νοσηλευτριών/ών, στο Κ.Υ Καπανδριτίου, το Ιατρείο Σκάλας Ωρωπού. Να λειτουργήσουν άμεσα και τα Ιατρεία Αυλώνα και Καλάμου. Συγκοινωνιακή σύνδεση οικισμών με μονάδες υγείας Ωρωπού.
  • Εξασφάλιση επάρκειας πόσιμου νερού και διαρκής έλεγχος της καταλληλότητάς του.
  • Βελτίωση και λειτουργία των παιδικών χαρών .
  • Εξασφάλιση επάρκειας φωτισμού στους οικισμούς και τις γειτονιές του Δήμου.
  • Βελτίωση του οδοστρώματος των δρόμων στους οικισμούς και γειτονιές του Δήμου.
  • Οικονομική ενίσχυση από το Δήμο, των Πολιτιστικών-Εξωραϊστικών Συλλόγων του Δήμου Ωρωπού , για να στηριχτεί το έργο τους και αυτή την περίοδο.
  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό του Δήμου.
  • Να μη κόψει ο Δήμος το νερό από κανένα δημότη που δεν θα μπορεί να το πληρώσει.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Αττικής « Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»,  Συνδικάτο ΟΤΑ, Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Παλατίων-Σκάλας Ωρωπού ,              Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός  Σύλλογος Νέας Πολιτείας Ωρωπού, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός  Σύλλογος Νέας Εκάλης Ωρωπού, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Προληπτικής Ιατρικής,                          Ομάδα Γυναικών Ωρωπού (μέλος της ΟΓΕ), Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ωρωπού,                                        Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Δήμου Ωρωπού.