Υπό κατάληψη τα γραφεία της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

23.11.2015

Τα κενά και τα προβλήματα στα σχολεία περνούν στα χέρια των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς το υπουργείο Παιδείας κωφεύει και δεν δίνει λύσεις. Σήμερα από το πρωί τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής βρίσκονται υπό κατάληψη από την Ένωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού.

Η κατάληψη αυτή αποτελεί την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των συλλόγων γονέων της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Ένωση Γονέων, «η κατάσταση που βιώνουν τα σχολεία του Δήμου μας 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, παραμένει τραγική.  Τα κενά εκπαιδευτικών παραμένουν ΚΕΝΑ. Ολοκληρώνεται η κατάργηση του ολοήμερου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας και βάλλονται ακόμα περισσότερο οικονομικά οι οικογένειές μας.

Από την άλλη, η Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας αποποιούνται των ευθυνών τους για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση. Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο πιο πολύ από ποτέ ένα πανεκπαιδευτικό, αγωνιστικό, πολιτιστικό-μορφωτικό μέτωπο για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας. Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα η ικανοποίηση των αιτημάτων μας γίνεται κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς ποτέ να χαριστούμε σε κανέναν».

Βασικά αιτήματα της Ένωσης Γονέων είναι η κάλυψη όλων των κενών και να παραμείνουν ανοικτά όλα τα ολοήμερα σχολεία.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν αυτές οι κινητοποιήσεις θα επεκταθούν καθώς κι άλλες σχολικές περιφέρειες αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και αν στο χορό των καταλήψεων θα μπουν και οι μαθητές, οπότε το πρόβλημα θα λάβει μεγαλύτερες κι ίσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού φέτος τα σχολεία υπολειτουργούν λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.