Φάβα από φασόλια Πρεσπών με πιπεριές Φλωρίνης

Μια απαλή και βελούδινη φάβα με ρωμαλέα γεύση από τα ονομαστά φασόλια Πρεσπών. Η προσθήκη καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης και ο ξερός δυόσμος τής ταιριάζουν πολύ.

Είναι ιδιαίτερη αυτή η φάβα που μας ετοίμασε ο Νίκος Αραμπατζής, μάγειρας και ιδιοκτήτης του ταβερνείου Το Πρέσπειον – αξίζει να την δοκιμάσετε. Σερβίρετέ την ως μεζέ στην αρχή ή ως ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για τα κρεατικά.

Υλικά

Μερίδες: για 6 μερίδες, ως μεζές

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τη φάβα από φασόλια Πρεσπών με πιπεριές Φλωρίνης, ξεκινάμε και στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με μπόλικο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε. Κρατάμε λίγο από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε στον πολυκόφτη όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό όπου τα βράσαμε.
  4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λάδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και χυμό λεμονιού.

gastronomos.gr