Φίλης: Τα σχολεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς το Σεπτέμβρη

16.5.2016

Οι πομπώδεις δηλώσεις Φίλη για προσλήψεις είκοσι χιλιάδες μόνιμων εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας μετατράπηκαν σε μηδενικές προσλήψεις ή έστω ελάχιστες όσων έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια.

Την αλήθεια δυστυχώς δεν μπόρεσε να την αποκρύψει ο υπουργός Παιδείας γιατί τα σχολεία κινδυνεύουν το Σεπτέμβριο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να λειτουργήσουν χωρίς εκπαιδευτικούς καθώς τα κενά είναι πολλά. Το ερώτημα είναι εάν θα συμπληρωθούν με αναπληρωτές.

Σε συνέντευξή του στο Mega, τόνισε ότι φέτος θα γίνει μικρός αριθμός μόνιμων διορισμών, επικαλούμενος ότι χρειάζεται σύστημα ΑΣΕΠ, που πλέον δεν προλαβαίνει να οργανωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Υπογράμμισε ότι το υπουργείο του δίνει αυτή την περίοδο τη μάχη για τα κενά, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ.) και την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών, ώστε τον Σεπτέμβριο να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Ο  υπουργός Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη  Παρασκευή  συναντήθηκε με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι τη νέα χρονιά θα διοριστούν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί από δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκπροσώπων των Παρεμβάσεων, μιας από τις παρατάξεις στο προεδρείο της ΟΛΜΕ, ο υπουργός τους είπε ότι με αυτά τα δεδομένα «υπάρχει πολύς χρόνος για να συζητήσουμε επί του τρόπου διορισμού με ένα μεικτό σύστημα που δεν θα αποκλείει τους αναπληρωτές που δουλεύουν δεκαετίες, αλλά και όσους είναι νέοι και δεν διαθέτουν αξιολόγηση από διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός, δε, δεσμεύτηκε ότι ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκε φέτος (πάνω από 23.000) θα είναι τουλάχιστον ο ίδιος τον Σεπτέμβριο.