5.4.2016
της Ουρανίας Κάτσενου
Καλησπέρα σας, καλή Σαρακοστή.
Είπα σήμερα να κάνουμε κάτι κλασσικό που το ξέρουμε όλοι από το σπίτι μας. Ας «πειράξουμε» όμως σήμερα λίγο τη γεύση του, προς το καλύτερο βέβαια. Το να πειραματιζόμαστε με τις κλασσικές γεύσεις δεν είναι ιδιαίτερα κακό.
Φασολάκια
1kg φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 καρότα
200 ml χυμό ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκόρδα
50 ml ελαιόλαδο
500 ml νερό
1 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, 2 δαφνόφυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε και σπάμε το σκόρδο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες το καρότο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τη 1 κ.σ. μαργαρίνη. Ύστερα ρίχνουμε το κρεμμύδι το σοτάρουμε. Ρίχνουμε τα φασολάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, το καρότο και τέλος τα σκόρδα για άρωμα και γεύση.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για να έχουμε καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Γύρω στα 30΄ θα είναι έτοιμο το φαγητό. Σερβίρουμε και για γαρνιτούρα από πάνω βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.
Καλή σας όρεξη