Φασούλας: Όταν ο γιος μου διαγνώστηκε με καρκίνο… «Η πρώτη μου σκέψη ήταν η αυτοκτονία»

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν η αυτοκτονία». Συγκλονίζουν τα λόγια του Παναγιώτη Φασούλα. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε ξανά στο θέμα της μεγάλης περιπέτειας υγείας που πέρασε ο γιος του πριν από χρόνια, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ότι τη μέρα που ο Γιάννης διαγνώστηκε με καρκίνο ο ίδιος σκεφτόταν ακόμη και να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Ο γιος μου έδωσε τον αγώνα και τη μάχη του, τον κέρδισε και είναι χαρούμενος που ζει μια φυσιολογική ζωή και κάνει όλα αυτά που πρέπει να κάνει» δήλωσε ο ίδιος στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό».

Πώς αντιμετωπίζει όμως ένας γονιός κάτι τέτοιο; «Ο γονιός θα πρέπει να μεταφέρει στο παιδί την αισιοδοξία του ότι όλα είναι περαστικά» υποστήριξε ο Παναγιώτης Φασούλας, όμως τόνισε: «Το “γιατί σε μένα” το θεωρούμε την πιο βλάσφημη φράση που μπορεί να πει κανείς».

Αλλαξε τρόπο σκέψης ο ίδιος μετά το συγκεκριμένο συμβάν; «Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτή η ασθένεια, δεν αλλάζεις; Η πρώτη μου σκέψη ήταν αυτοκτονία. Τώρα, σκεπτόμενος, λέω πόσο γελοία σκέψη είχα» σημείωσε ο κορυφαίος και δοξασμένος αθλητής.

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε πρώτη φορά για τη μάχη που έδωσε ο γιος του με τον καρκίνο πριν από λίγους μήνες στην εκπομπή της Κατερίνας Λάσπα στο Nova Life. «Στις 27 Δεκεμβρίου 2004, με το τσουνάμι της νοτιοανατολικής Ασίας, διαγνώστηκε ο Γιάννης… Είναι πολύ πιο ισχυρό να θυμάσαι πότε ξεκίνησε χημειοθεραπεία το παιδί σου από το πότε έχεις επέτειο γάμου ή πότε εκλέχτηκες βουλευτής. Δεν είναι τόσα σημαντικά αυτά… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σκεφτείς -για οποιονδήποτε άνθρωπο- ότι θα χάσεις το παιδί σου» είχε πει τότε μεταξύ άλλων.