Φεύγουν οι οικονομικοί μετανάστες από το Tae Kwon Do Π. Φαλήρου

14.12.2015

Απομακρύνονται οι οικονομικοί μετανάστες  από το γήπεδο του στο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο μέχρι την Τετάρτη, όπως  δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Δ. Χατζηδάκης μετά από διαβεβαίωση που έλαβε  από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ο Γ. Μουζάλας, από την πλευρά του, επισκέφθηκε το χώρο και δήλωσε ότι σταδιακά αποκαθίσταται η ομαλότητα στο γήπεδο, ενώ γνωστοποίησε ότι διαχωρίζονται όσοι εκ των μεταναστών επιθυμούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Παρά ταύτα είναι άγνωστο που θα μεταβούν οι οικονομικοί μετανάστες ακόμη κι αυτοί που οικειοθελώς θα επιθυμούσαν να αποχωρήσουν αφού είναι με πλαστά χαρτιά. Κι αυτό  γιατί ο χώρος θα πρέπει να αδειάσει έως τις 17 Δεκεμβρίου, λόγω των αγώνων που θα διεξαχθούν στο γήπεδο.

Χθες  οι μετανάστες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία, αντιδρώντας στις συνθήκες διαμονής εντός του αθλητικού κέντρου.

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και δήμαρχοι που υποδέχονται ή φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες συναντώνται το μεσημέρι με τον Γιάννη Μουζάλα.

Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον κ. Μουζάλα για την πολιτική και τα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης για το προσφυγικό, καθώς και να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στους δήμους για το θέμα μετά το κλείσιμο των συνόρων και την επιστροφή και συγκέντρωση χιλιάδων μεταναστών.

Το πρωί πάνω από 1500 πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία. Το πλοίο «Αριάδνη», προερχόμενο από τη Λέσβο και τη Χίο μετέφερε 1380 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από τη Λέσβο.