17.4.2010
Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία διοργανώθηκε. Ήδη ακόμη δεν έχουν στηθεί κάλπες για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και την ανάδειξη των συνέδρων της νεολαίας.
Στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη επικρατεί δυσφορία και προβληματισμός για όσα συνέβησαν χθες στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, καθώς η νέα ηγεσία εκτέθηκε ανεπανόρθωτα μια εβδομάδα πριν το 10ο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος. Πολλοί σπεύδουν να προϊδεάσουν και για αντίστοιχες καταστάσεις την επόμενη Παρασκευή.
Σήμερα διενεργούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Προέδρων ΝΟΔΕ όπου στην κυριολεξία πέφτουν κορμιά. Η ένταση χτυπάει κόκκινο και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συμβεί την επαύριον στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το συνέδριο στην ουσία «τινάχτηκε » αφού μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν στηθεί οι κάλπες, που έπρεπε να είναι έτοιμες μέχρι το μεσημέρι, με αποτέλεσμα σύνεδροι να αποχωρούν με τα πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη. Η ΟΝΝΕΔ κάνει λόγο για οργανωτικά προβλήματα και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ωστόσο είναι αμφίβολο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα κάνει αποδεκτά.
Σημειώνεται ότι το εκλογικό φιάσκο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, στην έναρξη του οποίου παραβρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς γίνεται μία εβδομάδα πριν το 10ο συνέδριο της Ν.Δ στις 22-24 Απριλίου, στο οποίο θα κομβικές καταστατικές αλλαγές για τη λειτουργία του κόμματος.
Πάντως, διάφορες πλευρές δείχνουν ως «ηθικό αυτουργό» των πρωτοφανών γεγονότων που συνέβησαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, τον Ανδρέα Παπαμίμικο, ο οποίος- όπως επισημαίνουν τορπίλισε τη διαδικασία με στόχο να ελέγξει συνέδρους για την επόμενη ημέρα.
Στο μεταξύ η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη σχεδιάσει το νέο σύνθημα του Συνεδρίου της, που είναι «Οξυγόνο για την Ελλάδα » και ήδη στα γραφεία της Συγγρού έχει αναρτηθεί σχετικό πανό.
Η δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη:
Με δήλωσή του Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ πανηγυρίζει όταν ουδείς γνωρίζει πως έγιναν οι εκλογές και πως η ανάδειξη των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των συνέδρων.
«Με την ολοκλήρωση του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την αμέριστη στήριξή του, αλλά και τους χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισες που συμμετείχαν τόσο στις προσυνεδριακές διαδικασίες, όσο βέβαια και στο Συνέδριο.
Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω για όλους τους εθελοντές που σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την παράταξή μας, έκαναν τα πάντα με ανιδιοτέλεια και με ελάχιστα μέσα, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το 10ο Συνέδριο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν συζητήσεις, τοποθετήσεις, αντιπαραθέσεις, όπως “αρμόζει” στην πλέον ζωντανή και ζωηρή πολιτική νεολαία της χώρας και θεωρώ πραγματικά μεγάλη τομή ότι το σώμα συμφώνησε στην τολμηρή απόφαση να μειώσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από 180 σε 120. Στόχος μου είναι το όργανο αυτό να μην είναι ένα όργανο βολεμένων, αλλά να συνεδριάζει τακτικά και να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον της οργάνωσής μας.
Όσον αφορά όλους αυτούς που από χθες προσπαθούν να παρουσιάσουν μια “πλασματική” εικόνα για το Συνέδριο της οργάνωσής μας, τους απαντάμε πως όλοι μαζί, μια γροθιά, όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά μας δυναμώνουν για να δώσουμε τη μάχη στο πλευρό του Προέδρου μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να τον κάνουμε σύντομα Πρωθυπουργό της χώρας».
Τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας θα αναρτηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο επίσημο site της ΟΝΝΕΔ, www.onned.gr.