Φλέγεται όλη η Γαλλία για το ασφαλιστικό – Μάχη σώμα με σώμα

16.5.2016

Φλέγεται ολόκληρη η Γαλλία καθώς κορυφώνονται οι πρωτοφανείς εξεγέρσεις κατά της λιτότητας. Οδομαχίες, σκληρές συγκρούσεις με την Αστυνομία και απαγόρευση κυκλοφορίας συνθέτουν ένα σκηνικό άνευ προηγουμένου.

Από τις 31 Μαρτίου  οι Γάλλοι διαδηλώνουν  καθημερινά κατά χιλιάδες μετατρέποντας τους γαλλικούς δρόμους σε πεδίο μάχης διεκδικώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τράπεζες, κτίρια και αυτοκίνητα, ενώ  επιτέθηκαν και σε αστυνομικά τμήματα. Παράλληλα δεν έλειψαν τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα.

Η γαλλική κοινωνία «βράζει» με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Φ. Ολάντ το οποίο προβλέπει περισσότερες ώρες εργασίας και χαμηλότερους μισθούς, μέχρι 60 ώρες εργασίας.

Ύστερα από μια ταραχώδη νύχτα επεισοδίων στη Ρεν, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορίας εν όψη των νέων διαδηλώσεων στην πόλη.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε Παρίσι, Τουλούζ, Ρεν, Ναντ και γέμισαν τους δρόμος διαμαρτυρόμενοι και κατά της αστυνομικής βίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες:

 

ΓΑΛΛΙΑ 3

ΓΑΛΛΙΑ 1

ΓΑΛΛΙΑ 2