Φλεγόμενο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι παραμονή Πρωτοχρονιάς

1.1.2015

Τραγική η παραμονή Πρωτοχρονιάς για όσους έτυχε να βρίσκονται στο ξενοδοχείο «The Address Downtown», στο Ντουμπάι, στο οποίο ξέσπασε φωτιά με δραματικές εξελίξεις.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγες ώρες πριν από την έλευση του 2016 ξεσπώντας στον 20ο όροφο του ξενοδοχείου, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες και σκόρπισε τον πανικό στους ενοίκους που έτρεχαν έντρομοι να σωθούν.

Το «The Address Downtown» τυλίχθηκε στις φλόγες και σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ένας άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή και έχασε τη ζωή του, ενώ 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Όπως αναφέρει η Telegraph, ένας φωτογράφος προσπάθησε να βγει από το φλεγόμενο ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας το σχοινί των καθαριστών τζαμιών με αποτέλεσμα να μείνει κρεμασμένος θυμίζοντας σκηνές από ταινία του Χόλιγουντ, όπως χαρακητριστικά περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η Ανίτα Γουίλιαμς ανέφερε στο BBC ότι «Αφήσαμε τα πάντα πίσω. Ξαφνικά άρπαξε φωτιά ολόκληρο το ξενοδοχείο. Όλοι ούρλιαζαν και έτρεψαν. Πίστεψα ότι γυριζόταν ταινία μέχρι να καταλάβω πως ήταν αληθινό»

Η πυροσβεστική παρενέβη άμεσα θέτοντας τη φωτιά υπό έλεγχο και οι καπνοί από τον 20ο όροφο είχαν μειωθεί αισθητά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.