«Φλερτάρει» έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ τον Β. Λεβέντη

28.12.2015

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η κυβέρνηση ενόψει ασφαλιστικού, φορολόγησης των αγροτών και κόκκινων δανείων κι αναζητά «δεκανίκια» για να σταθεί στα πόδια της.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αρχίσει να πλευρίζει και να υμνεί την πολιτική οντότητα του Β. Λέβεντη, ώστε να βρει τους «πρόθυμους» σε περίπτωση που η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών υποστεί ρήγμα.

Με δηλώσεις τους, κορυφαίοι υπουργοί (Φλαμπουράρης, Μάρδας) δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει κοντά της την Ένωση Κεντρώων. Δεν είναι, εξάλλου, η πρώτη φορά που επιχειρείται προσέγγιση του κ. Λεβέντη από κυβερνητικά στελέχη.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είχε επιχειρήσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης αμέσως μετά τις εκλογές, όταν σε επικοινωνία του με στέλεχος της Ενωσης Κεντρώων συζήτησε τα εννέα σημεία που το κόμμα του κ. Λεβέντη είχε αποστείλει στον πρωθυπουργό ως όρους για συνεργασία.

Μάρδας: «Είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν»
Το κυβερνητικό φλερτ στον Βασίλη Λεβέντη, μετά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, συνέχισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. «Είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κόμμα που έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Μάρδας, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον ίδιο τoν πρωθυπουργό.

Φλαμπουράρης για Λεβέντη: «Εδινε 35 χρόνια μάχη για τα συμφέροντα των αδύναμων»

Την Κυριακή, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «επιδιώκουμε τον διάλογο, όπως και με την κοινωνία, και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιον βουλευτή».

Μάλιστα, εξήρε τη στάση του Βασίλη Λεβέντη, λέγοντας: «Εδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή».

«Το φλερτ Φλαμπουράρη δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης»

Ωστόσο, από την πλευρά της Ενωσης Κεντρώων το κυβερνητικό φλερτ δεν έτυχε της ίδιας αποδοχής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος να μιλάει για «αγωνία της κυβέρνησης».

«Το φλερτ του κ. Φλαμπουράρη στην Ενωση Κεντρώων δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Καρράς. «Εμείς δεν νομίζουμε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να συζητήσουμε τέτοια πράγματα. Το μνημόνιο είναι ψηφισμένο. Εχει χρονοδιαγράμματα και θα εφαρμοστεί», τόνισε στο Mega.

Ο κ. Καρράς επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του για οικουμενική κυβέρνηση, εξηγώντας ότι θα βοηθήσει να ξεπεραστούν οι ιδεοληψίες.