Φοιτητικές εκλογές που έχουν ευτελιστεί με ξύλο και μολότοφ

Φοιτητικές εκλογές με ένταση, επεισόδια, ξύλο,  μολότοφ, καταγγελίες για νοθεία δίνουν τη χαριστική βολή στο θεσμό οποίος ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια έχουν ευτελιστεί, με μικρή συμμετοχή και ουδέποτε αποδοχή των αποτελεσμάτων από  όλες τις παρατάξεις.

Το έργο επαναλήφθηκε και σήμερα στην Αθήνα, έξω από το Χημείο, στην οδό Ναυαρίνου, όπου  σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ. ‘Ολα ξεκίνησαν όταν 30 άτομα με ρόπαλα στα χέρια επιχείρησαν να μπουν στο Παιδαγωγικό και να αρπάξουν τις κάλπες, ωστόσο απωθήθηκαν από τους φοιτητές. Έτσι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και βγαίνοντας έξω συγκρούστηκαν με την αστυνομική δύναμη που ήταν στο σημείο. Οι νεαροί επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με μολότοφ και φωτοβολίδες.

Επεισόδια και στη Θεσαλονίκη

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όταν κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν με ρόπαλα φοιτητές της ΔΑΠ, που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα επιτέθηκε με δολοφονική μανία εναντίον ολιγομελούς ομάδας φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης.

Περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν σε ομάδα φοιτητών της ΔΑΠ, έσκισαν αφίσες και πέταξαν κάτω τις κάλπες που υπήρχαν στην αίθουσα.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές της ΔΑΠ. Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι οι δράστες είναι φοιτητές που ανήκουν σε ακροαριστερές παρατάξεις και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.