Φρίκη: Οικογένειες με παιδιά κάηκαν αγκαλιασμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι

Ακόμη πιο τραγική διάσταση στην ήδη ανείπωτη τραγωδία δίνει η σημερινή μακάβρια αποκάλυψη: 30 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο Κόκκινο Λιμανάκι. Οι 26 εξ αυτών σε ένα οικόπεδο μια ανάσα από τη θάλασσα.

Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν όχι να σώσουν την περιουσία τους, αλλά να σώσουν τη ζωή τους. Και δεν τα κατάφεραν.

Όπως αποκαλύπτεται πρόκειται για μόνιΜους κατοίκους της περιοχής και παραθεριστές οι οποίοι εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παραλία στο Κόκκινο ΛΙμανάκι, στην περιοχή Αργυρή Ακτή για να τους παραλάβουν τα πλοιάρια που από νωρίς επιχειρούσαν διασώσεις.

Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν τα κατάφεραν.

Προφανώς περιμένοντας να διασωθούν από θαλάσσης και προφανώς καθώς η φωτιά τους κύκλωνε, εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και βρήκαν καταφύγιο στο οικόπεδο αυτό, το οποίο βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα και ήταν ανοικτό, κάτι που προφανώς τους έκανε να νιώθουν πιο ασφαλείς.

Ωστόσο, η φωτιά τους κύκλωσε και έχασαν όλοι τη ζωή τους. Κάποιοι βρέθηκαν νεκροί με εγκαύματα από τη φωτιά, κάποιοι άλλοι είχαν πνιγεί από τους καπνούς.

Κάποιοι από τους νεκρούς, οι οποίοι ήταν οικογένειες, υπήρχαν και μικρά παιδιά, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Προφανώς σε κάποια στιγμή αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπάρχει σωτηρία αγκαλιάστηκαν.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τους 26 νεκρούς στο οικόπεδο, βρέθηκε ένα ακόμη σε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο πάνω από το εν λόγω οικόπεδο και τρεις ακόμη μπροστά από την ταβέρνα Αργυρή Ακτή.

Χαρακτηριστική για το φρικιαστικό θέαμα που αντίκρισαν το πρωί ο επικεφαλής διασώστης του Ερυθρού Σταυρού το πρωί, είναι η περιγραφή του Βασίλη Ανδριόπουλου

Οπως περιγράφει:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες εντόπισα με τον πρώτο άνθρωπο. Είδαμε καμμένα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω, με ανοιχτές τις πόρτες και αμέσως καταλάβαμε ότι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τα ξημερώματα είχαμε την εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας. Ανάμεσα σε δύο σπίτια, σε ένα χωράφι 300 τετραγωνικών μέτρων, 26 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και μικρά παιδιά. Οικογένειες που αναζήτησαν την λύτρωση, προσπάθησαν να διαφύγουν και δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο».

Συνολικά οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 54.

Φωτογραφίες από την περιοχή Αργυρή Ακτή, το δρόμο πάνω από το οικόπεδο όπου βρέθηκε ένας νεκρός ακόμη:

Φωτογραφίες από την περιοχή με την ταβέρνα που βρέθηκαν τρεις νεκροί ακόμη:

Πηγή:  iefimerida.gr